Acasă Investigații VIDEO// Casa cu trei niveluri, „nefinisată” și nedeclarată, în care a fost...

VIDEO// Casa cu trei niveluri, „nefinisată” și nedeclarată, în care a fost găsit șeful socialiștilor din Parlament, Corneliu Furculiță //zdg

2

Declară două automobile pe care le are în posesie și susține că locuiește cu familia într-un apartament de circa 67 m.p. din Chișinău. În realitate, deputatul socialist Corneliu Furculiță trăiește într-o casă impunătoare, amplasată într-o suburbie a capitalei, construită pe două terenuri înregistrate pe numele fiicei sale, de 26 de ani. Casa nu se regăsește în declarația de avere și interese personale a deputatului din ultimii ani, deși anterior, până în 2017, politicianul o indica drept „construcție nefinisată”, transmite SafeNews.md cu referire la o investigație realizată de zdg.md

Chiar dacăa fost surprins atât deputatul, cât și pe soția sa, la casa din Durlești, iar vecinii susțin că familia Furculiță locuiește aici de mai bine de un an, președintele fracțiunii socialiștilor din Legislativ susține că doar a venit să verifice ca totul „să fie în regulă”, și că, de fapt, nu locuiește aici „de bază”.


Corneliu Furculiță este liderul fracțiunii Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) în Parlament, iar în Legislativ a ajuns în 2014. De când deține fotoliul de parlamentar, cu excepția salariilor sale și ale soției, în bugetul familiei, oficial, nu au ajuns alte venituri considerabile. 

Casa nedeclarată a deputatului Furculiță

În ultima sa declarație de avere, depusă în martie 2020, deputatul a indicat că are în proprietate doar un apartament cu o suprafață de 67,3 m.p., amplasat pe strada Gheorghe Asachi din Chișinău. Furculiță a mai trecut în declarația sa de avere și două automobile, o Skoda Kodiaq și o Toyota LC150, despre care afirmă că le are în folosință. 

Pe lângă aceste bunuri, ZdG a mai constatat că familia Furculiță deține și o casă impunătoare, pe care nu a declarat-o și care este construită în orășelul Durlești, o suburbie a municipiului Chișinău. Imobilul a fost edificat pe două terenuri, declarate de către deputat până în 2018, atunci când a decis să le doneze. Unul dintre terenuri, cu o suprafață de 0,0538 ha, este deținut de către familia deputatului din 2010, cel de-al doilea fiind cumărat în 2017, în imediată apropiere de primul teren pentru construcții. 

Conform extraselor de la Cadastru, cele două terenuri au ajuns în 2018 în proprietatea fiicei mai mari a deputatului, în vârstă de 26 de ani, Cornelia Furculiță care, în prezent, se află peste hotare.

„Mă rog, vecinii văd ce văd”

Dat fiind faptul că deputatul nu a indicat ce s-a întâmplat cu acea construcție nefinisată, declarată anterior, dar și pentru că, la Cadastru, nu a fost înregistrat niciun bun imobil pe cele două terenuri deținute de familia Furculiță și ulterior donate fiicei mai mari, ne-am deplasat la fața locului și am constatat că pe terenurile deținute de familia Furculiță se înalță o casă care, aparent, pare finisată. 

În seara zilei de 13 iulie, în încercarea de a discuta cu deputatul Furculiță, am surprins unul dintre automobilele declarate de către deputat, în timp ce se îndrepta spre poarta casei din Durlești. De îndată ce am fost observați, persoana de la volan s-a răzgândit și nu a mai intrat pe poarta gospodăriei, făcând mai multe cercuri prin zonă. Ulterior, am aflat că cea care a evitat să discute cu noi era, de fapt, Ludmila Furculiță, soția deputatului socialist. 

La volanul automobilului de model Skoda Kodiaq se afla soția deputatului Furculiță care îndată ce ne-a observat s-a răzgândit și nu a mai intrat pe poarta gospodăriei din Durlești

Și în dimineața următoare am plecat la Durlești. Imediat cum am ajuns, l-am observat pe deputat, ieșind pe poartă, arătându-se dispus să ne răspundă la întrebări. Solicitat să precizeze de ce a dispărut casa din declarația sa de avere și de ce nu o declară, Furculiță a spus că terenurile le-a donat copiilor, iar casa este încă în curs de construcție.

„Este autorizație, ea încă nu este dată în exploatare, copiii lucrează în continuare. Casa, în forma juridică corectă, va fi dată în exploatare de către proprietar. Cine va fi proprietar, noi vom decide”, a explicat Furculiță.

În timp ce unul dintre vecini l-a salutat pe deputat, iar altul ne-a spus că familia Furculiță locuiește în casa de la Durlești de mai bine de un an, socialistul susține că nu este aici domiciliul său de „bază”.

„Eu am fost și m-am uitat astăzi să fie totul în regulă. Este ok”

Continuarea investigației o găsiți pe zdg.md.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

2 COMENTARII

  1. Nimic est din commun. Toata „gasca deputateasca” (scriu in limbajul actual maldavenesc) fac la fel. La fel si justitia „nostra-independenta” doarme in continua ré. Mina pe mina spala-bratva. Alegeti-i in continuare, va vor da cité un culiok cu hrisca, poate veti pride la minte, dar avind in vedere saracia instalata rugati-i sa faca alegeri mai des. Altfel veti fi pusi in lista victimelor pandemiei.

  2. De atata !
    Cand spui dodon, inseamna furculita, plohotniuc, borsetca, candu, bolea, batrancea, greceanai, diacov, filip, filat, leanca, voronin, lupu, novac, gatcan, platon, iaralov s.a.m.d. !
    In Porcaria dodoneasca sunt foarte multi de astea Porci !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.