Acasă Social VIDEO // Alte cel puțin șase localuri, depistate cu petrecăreți după ora...

VIDEO // Alte cel puțin șase localuri, depistate cu petrecăreți după ora 22:00

0

Administratorii unor localuri de agrement, în pofida interdicțiilor, continuă să primească vizitatori și după ora 22:00. În weekendul trecut, oamenii legii au depistat cel puțin șase astfel de încălcări, iar cu procese-verbale s-au ales atât persoanele juridice, cât și cele fizice.

De asemenea, cu amenzi s-au ales și administratorii localului din sectorul Râșcani unde săptămâna trecută au fost depistați petrecăreții după ora 22:00, iar Poliția nu a fost lăsată să intre timp de trei ore. Informațiile au fost prezentate de către șeful Direcției de Poliție a Capitalei, Marin Garaz, într-o conferință de presă.

Marin Garaz a declarat că vizitatorii localurilor care nu aveau certificate COVID s-au ales cu procese-verbale și riscă amenzi cuprinse între două și cinci mii de lei. Administratorii urmează să primească amenzi cuprinse între 10 și 35 de mii de lei, iar dacă contravenția se va repeta, amenda se va dubla.

În cazul localului din sectorul Râșcani, din cele 135 de persoane identificate, deocamdată au fost amendate doar opt, care nu aveau certificate COVID. Persoanelor juridice le-au fost aplicate proceduri contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, dar și pentru încălcarea legislaţiei privind controlul plasării pe piață și a consumului produselor din tutun. 

Totodată, a fost pornită și o cauză penală pentru privaţiunea ilegală de libertate, după ce ușile localului au fost încuiate, vizitatorii rămânând înăuntru, iar Poliția nu a putut intra timp de câteva ore. Potrivit lui Marin Garaz, printre vizitatori nu au fost angajați ai Centrului Național Anticorupție și nici procurori sau judecători, așa cum s-a vehiculat în spațiul public.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.