Acasă Istorii din spatele culisei VIDEO +18 // Scandal în justiție: Un avocat, care se declară invalid...

VIDEO +18 // Scandal în justiție: Un avocat, care se declară invalid de gradul II, ar fi atacat un procuror și un inculpat. Îmbrâncelile și cuvintele necenzurate – surprise. ”Eu nu mă tem de nimic în tara asta. Eu o să vă distrug pe toți”

0

Un caz mai puțin obișnuit ar fi avut loc vineri, 11 iunie la Judecătoria Chișinău cu sediul Buiucani, după o ședință de judecată. Mai exact avocatul unei părți civile într-un dosar ar fi agresat fizic dar și verbal, alți membri ai procesului. Acesta ar fi încercat să lovească procurorul, numind cu cuvinte necenzurate, iar mai apoi s-ar fi luat de inculpat care ar fi încercat să-i ia apărarea. Au urmat pumni și îmbrânceli, însoțite de amenințări. Vă atenționăm că urmează imagini cu un limbaj necenzurat!

Potrivit martorilor oculari, totul ar fi început în urma procesului de judecată. Procurorul de caz, Mirandolina Sușițcaia, împreună cu o altă doamnă, avocat, dar și inculpatul s-ar fi îndrept spre ascensor, când avocatul unei părți civile în același dosar ar fi început să strige în urma acestora. Bărbatul i-ar fi ajuns din urmă urcând cu toții în ascensor.

Ulterior, avocatul, Marin Sardari, în continuarea acțiunilor sale ar fi început să atace procurorul de caz, amenințând-o dar și încercând s-o bruscheze. Martorii susțin că în acel timp, inculpatul ar fi încercat să-i desparte cu corpul, astfel că avocatul l-ar fi lovit cu un pix în ochi. Drept urmare în urma altercațiilor, inculpatul s-ar fi ales și cu cămașa ruptă.

Conflictul ar fi continuat și afară. După cuvinte necenzurate, avocatul i-a aplicat și o lovitură inculpatului, iar mai apoi a continuat cu amenințări.

Acesta susținea că este invalid și că-l va distruge psihologic, accentuând faptul că ar avea pe cineva în spate și că nu-i este frică de nimic.

Avocatul Marin Sardari se pare că nu-și dorea aplanarea conflictului, așa că a continuat cu amenințările în adresa procurorului dar și a celuilalt avocat.

În urma acestui incident, Inspectoratul de Poliție Buiucani a inițiat un proces penal, iar circumstanțele urmează a fi stabilite

Acesta nu este sigurul caz în care avocatul Marin Sardari ar fi remarcat în situații de conflict.

În anul 2019, acesta ar fi provocat un scandal în cadrul unei ședințe la Curtea de Apel Chișinău. Atunci Sardari ar fi fost scos forțat din ședința de judecată. Motivul – nu este în drept să reprezinte interesele unei persoane în instanță întrucât nu dispune de licență de avocat.

Sardari nu s-a conformat somației magistraților de a părăsi sala de ședințe, fiind perturbată cu aproape o oră activitatea completului de judecată.

Din 25 noiembrie 2016 până la 25 mai 2018, Marin Sardari a participat în dosare ca avocat stagiar. La solicitarea mai multor instanțe, Uniunea Avocaților din Moldova a informat că Sardari nu mai poate continua activitatea de apărător deoarece a expirat termenul de stagiere și nu a trecut examenul de calificare pentru obținerea licenței.

Se pare că într-un final, totuși Sardari sa ales cu legitimația de avocat. Conform site-ului de specialitate, Comisia de licențiere a profesiei de avocat a aprobat o hotărâre pozitivă pentru Marin Sardari la 28 ianuarie 2021.

Tot, Marin Sardari este cunoscut pentru renumitele conflicte ale acestuia cu agenții de patrulare. În primăvara acestuia an, acesta ar fi înregistrat câteva încălcări ale regulamentului circulației rutiere, întrând în conflict cu agenții de patrulare. În cadrul discuțiilor aprinse, făcute publice pe rețelele de socializare, acesta se prezintă ca avocat și declară că are grad de invaliditate de gradul II, cu probleme locomotorii.

Tot el își învăța copilul să-i numească pe polițiști draci.

Portalul SafeNews.md a încercat să i-a legătura cu Marin Sardari pentru a obține o reacție, însă acesta nu a fost de găsit.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.