Acasă Interviu VIDEO// Viorel Morari în presa românească: Miza compromiterii PA și arestarea mea...

VIDEO// Viorel Morari în presa românească: Miza compromiterii PA și arestarea mea a fost eliberarea lui Platon

0

Procurorul-șef suspedant al PA Viorel Morari susține că arestarea sa a a fost prima piesă din jocul de eliberare a lui Veaceslav Platon. Morari adaugă că odată cu reținerea sa, Procuratura Generală a lăsat impresia de culpabilitate iar acesta a fost motivul de la baza deciziei de revizuire a dosarului raiderului nr. 1 în spațiul CSI, Veaceslav Platon.

În cadrul unui interviu pentru știripesurse.ro, Viorel Morari a declarat că în anturajul lui Dodon se cunoștea din luna octombrie 2019 despre faptul selectării și numirii a lui Stoianogolo Alexandr în funcția de Procuror General al Republicii Moldova, care a avut loc abia la 28 noiembrie 2019

Fiind întrebat care este miza mai mare în urma reținerii sale, Morari a declarat că intuiește că ar fi eliberarea lui Veaceslav Platon.  

„Aveți dreptate, miza nu am fost eu. O modalitate pentru a compromite ancheta sau pentru a stopa o investigație și lovești în persoana responsabilă de anchetă. Al doilea aspect, dosarul pe care eu sunt acuzat, pretinsul om de afaceri care recent a fost eliberat este persoană vătămată și indică pagube de peste 300 mln dolari. Miza de fapt a fost eliberarea lui Platon”, a fostul șef al PA.. 

Viorel Morari a adăugat că dosarul său avea drept miză compromiterea Procuraturii Anticorupție, acesta fiind un motiv temeinic de a cere revizuirea lui Veaceslav Platon. 

„Nu poți vorbi despre existența părții vătămate pentru că Platon nici nu știa despre existența dosarului penal. Existența dosarului în sine nu a prejudiciat pe nimeni cu atât mai mult 300 mln dolari. Dosarul în privința mea a urmărit compromiterea Procuraturii Anticorupție. Probabil că ei așteptau o condamnare foarte rapidă a mea, indiferent ce pedeapsă pentru a avea motiv ca să revizuiască dosarul Platon. Între timp un pic lucrurile s-au schimbat și au mers pe altă cale”, a precizat Morari.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.