Acasă Social Veste bună pentru pescari: Din 16 mai se permite pescuitul scrumbiei de...

Veste bună pentru pescari: Din 16 mai se permite pescuitul scrumbiei de Dunăre

86
0
ads

Pescarii moldoveni au primit undă verde din partea autorităților centrale. Începând cu ziua de duminică, 16 mai, este permis pescuitul scrumbiei de Dunăre. Măsura este valabilă pentru cursul inferior al fluviului Nistru, în zona localității Palanca, raionul Ștefan-Vodă și până la barajul Centralei hidroelectrice Dubăsari, precum și pe brațul Turunciuc.

Într-un comunicat de presă emis de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, este precizat că deținătorii permiselor de pescuit au dreptul să pescuiască în perioada de prohibiție doar această specie, în bazinele menționate, până la 14 iunie.

În celelalte bazine acvatice din țară rămâne valabil regimul de prohibiție pentru toate speciile de pești, până la data de 14 iunie 2021”, avertizează MADRM.

Scrumbia de Dunăre este un peşte de sezon, care trăieşte în Marea Neagră, iar în această perioadă, timp de aproximativ două luni migrează în fluviul Nistru pentru reproducere și hrană.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here