Acasă Economic Vânzarea bunurilor confiscate: Câți bani a încasat în acest an SFS

Vânzarea bunurilor confiscate: Câți bani a încasat în acest an SFS

0

Serviciul Fiscal de Stat, suplimentar atribuțiilor prevăzute de Codul fiscal, exercită și atribuții de evidență, evaluare și vânzare a bunurilor confiscate, a bunurilor fără stăpân, a bunurilor sechestrate perisabile sau cu termen de păstrare limitat, a corpurilor delicte, a bunurilor trecute în proprietatea statului cu drept de succesiune și a comorilor.

Astfel, la situația din 1 ianuarie la evidența Serviciului Fiscal de Stat se aflau stocuri de bunuri confiscate în sumă de 17,5 milioane lei.

Totodată, pe parcursul perioadei 1 ianuarie  – 1 iunie la evidență au fost preluate bunuri confiscate în baza a 290 procese-verbale de preluare a bunurilor la evidență, în valoare de 8,4 milioane lei.

Pe parcursul acestui an, în Bugetul de stat a fost virată suma de 2,4 milioane lei rezultată din încasările de la vânzarea bunurilor confiscate. Astfel, în această perioadă, au fost transferate mijloace bănești în sumă de 952 mii lei rezultate din vânzarea valutei străine, ceea ce constituie 39,6% din suma totală a încasărilor de la vânzarea bunurilor confiscate. 

De asemenea, urmare a vânzării mărfurilor industriale, la buget a fost virată suma de 1.448 mii lei, ori 60,4% din suma totală a încasărilor de la vânzarea bunurilor confiscate.

În perioada nominalizată au avut loc trei concursuri privind comercializarea bunurilor confiscate, la care au fost propuse spre comercializare 49 loturi de bunuri, inclusiv: mărfuri industriale, piese auto.

Menționăm că, confiscarea bunurilor este o măsură asiguratorie care se aplică conform competenței de către organele de urmărire penală sau instanțele de judecată asupra bunurilor care au fost utilizate la săvârșirea infracțiunii, sau rezultă din infracțiune.

Bunurile preluate la evidența Serviciului Fiscal de Stat, în conformitate cu cap. IV din Regulament se expun spre comercializare, după caz, prin:

– prin comerțul de consignație;

– în baza contractului de vânzare-cumpărare;

– pe bază de concurs.

La concurs pot participa agenții economici înregistrați în Republica Moldova, care dispun de rețea comercială, unități de producere sau depozite.

Câștigătorul concursului încheie cu SFS un contract de consignație sau vânzare-cumpărare a bunurilor, cu virarea la buget a mijloacelor bănești.

Suplimentar, pe pagina-web a Serviciului Fiscal de Stat, la rubrica ”Bunuri confiscate și infracționale”, subrubrica ”Bunuri confiscate” poate fi consultată informația privind lista bunurilor confiscate care sunt propuse pentru comercializare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.