Acasă Social Valentina Buliga a fost numită șefă la o subdiviziune a CNAMUP. Reacția...

Valentina Buliga a fost numită șefă la o subdiviziune a CNAMUP. Reacția Ministerului Sănătății și a PAS

0

Fost ministru al Muncii, Sănătății și Protecției Sociale, Valentina Buliga a fost numită șefă la o subdiviziunea CNAMUP de către șeful acesteia Boris Glovin. Ministerul Sănătății precizează că numirea dnei Buliga Valentina în calitate de șef al Centrului de instruire în domeniul medicinei de urgență și calamităților, subdiviziune a CNAMUP (Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească) este responsabilitatea directorului CNAMUP.

„Pentru a verifica care sunt condițiile de angajare, cerințele postului menite să asigure o bună funcționare a instruirilor și calității programelor de instruire în domeniul medicinei de urgență și calamităților, ministerul a solicitat de la CNAMUP Regulamentul acestui Centru și modalitatea de numire a șefului”, se spune în precizare.

Deputatul PAS, Dan Perciun, spune că numirea a fost făcută de către șeful CNAMUP-ului, Boris Golovin, demis de actuala ministră în 2019 în baza materialelor de la Procuratura Anticorupție și restabilit în funcție de Dumbrăveanu.

„Anumiți actori nu scapă ocazia să isterizeze opinia publică și să atace Ministerul Sănătății care nu are nici o treabă cu această numire.
Lupta cu sistemul construit timp de 30 de ani, e grea și dificilă, interesele și presiunile sunt enorme și e mare păcat când oameni în esență de treabă se lasă duși de val, nu intră în detalii și își asumă rolul de Gică contra de serviciu.
inisterul a solicitat explicații pe această numire și va face tot ce este posibil din punct de vedere legal pentru a continua curățirea sistemului medical. Iar acolo unde legea nu permite anumite intervenții la moment, va trebui de modificat legea”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.