Acasă Social Un teren de 15 mii de metri pătrați de pe teritoriul Tracom...

Un teren de 15 mii de metri pătrați de pe teritoriul Tracom riscă să fie privatizat

0

Privatizare cu bucluc în Chișinău! Un teren de 15 mii de metri pătrați de pe teritoriul Parcului industrial „Tracom” este pe cale să fie privatizat, cu tot cu o construcție făcută pe jumătate. Rezidenții parcului sunt împotrivă, deoarece concursul a fost organizat cu abateri de la legislație. În opinia rezidenților, o problemă este și faptul că la concurs participă o firmă afiliată fratelui fostului președinte Igor Dodon.

Clădirea și aproximativ 15 mii de metri pătrați de teren în paragină de pe teritoriul Parcului industrial „Tracom” ar urma să ajungă în gestiunea companiei Sphere Group. Concursul de privatizare este programat pentru săptămâna viitoare, dar el este ilegal, afirmă președintele rezidenților Parcului „Tracom”, Victor Frija, transmite SafeNews.md, cu referire la Jurnal.md.

„Este ilegal, deoarece mai multe cereri au fost depuse în decurs de un an, de la mai mulți rezidenți. În mod abuziv ne-au respins cererile, dar nu știu din ce considerente, acum, pe timp de pandemie, în ajun de alegeri anticipate, s-a luat decizia să dea în locațiune acestea 15 mii de metri pătrați”, a declarat Victor Frija.

Președintele rezidenților Parcului „Tracom” vorbește de o înțelegere între grupurile ale căror interese coincid anume pe segmentul privatizării de la Tracom.

„Studiu de fezabilitate nu este. În acest caz, nu se vinde, nu se dă, nu se cumpără. La moment se cunosc următoarele – există un grup criminal, la Kentford, etajul șapte, acolo se iau toate deciziile. Așa cum a fost întărit și actualul director general, cu toate că se spune că în baza de concurs. Ceea ce face nu este deloc încadrat în câmpul legii”, spune Frija.

Terenul respectiv aparține statului, iar intreprinderea „Tracom” nu ar fi în drept să își asume astfel de decizii, afirmă Victor Frija, care cere implicarea instituțiilor statului în soluționarea problemei.

Acesta mai amintește și despre intenția conducerii întreprinderii de a scoate la licitație terenul de opt mii de metri pătrați, pe care ar fi promis că va construi o parcare comună.

Pentru explicații l-am sunat pe directorul general al Agenției Proprietăți Publice, Ghenadie Țepordei.

„Eu nu cunosc, poate este vreun subiect pe ordinea de zi la Consiliul Societății Tracom. Eu o să verific să văd dacă este pe ordinea de zi acest subiect. Eu nu fac parte din Consiliu. Ulterior este legea cu privire la parcurile industriale, care prevede toate drepturile și garanțiile pe care le au rezidenții. Referitor la teren. Sigur că este din domeniul public și nu poate fi privatizat”, ne-a spus directorul APP.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.