Acasă Istorii din spatele culisei DOC// Cum (nu) motivează judecătorul, eliberarea lui Platon

DOC// Cum (nu) motivează judecătorul, eliberarea lui Platon

0

Dup eliberarea din detenție a lui Veaceslav Platon, portalul SafeNews.md a intrat în posesia încheierii judecătorești, emisă ieri, 15 iunie 2020, din care rezultă că de fapt judecătorul nu prezintă nici un arument plauzibil potrivit căruia Platon ar trebui să fie eliberat.

Analizând actul, înțelegem că încheierea judecătorului nu conține motivarea corespunzătoare ce argumentează legalitatea suspendării sentinței de condamnare în privința lui Platon Veaceslav.

Judecătorul de instrucție, în actul său, nu descrie dacă procedura de revizuire a fost acceptată de către judecator și nu relatează despre temeiurile legale ce permit revizuirea condamnării.

Mai mult decât atât, jumatate din argumentele judecătorului pare să se refere decât la jurisprudența Curții Europene pentru Drepturile Omului, care în viziunea autorului, i-au permis să adopte o astfel de hotărire.

Vedeți documentul în întregime mai jos.

încheiere by SAFE on Scribd

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.