Acasă Social Un nou focar COVID-19 la un Centru de plasament din raionul Soroca

Un nou focar COVID-19 la un Centru de plasament din raionul Soroca

0

Un nou focar COVID-19 a fost înregistrat în satul Bădiceni, Soroca, într-un centru de plasament pentru persoane cu dizabilități mintale.

Potrivit ministrei sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, în izolatorul centrului de plasament sunt 13 persoane, care sunt sub supraveghere medicală. Astăzi au fost prelevate 100 de probe, de la 96 de beneficiari și patru angajați ai instituției. În total în instituție sunt 382 de beneficiari și 214 angajați.

Viorica Dumbrăveanu a mai spus că la Institutul Oncologic în luna mai s-au infectat cu noul tip de coronavirus patru angajați medicali.

Pe parcursul zilei de astăzi, 11 mai, în țară s-au înregistrat 68 de cazuri noi de îmbolnăvire. Nouă persoane infectate sunt din rândul personalului medical. Șapte oameni au murit astăzi, astfel că numărul deceselor de la declanșarea epidemiei urcă la 176.

Au fost externate 22 de persoane. În total, cifra persoanelor tratate se ridică la 1980. În spital, 251 de pacienți sunt în stare gravă, 21 fiind conectați la respirație asistată.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.