Acasă Comunicate de presă Un inspector vamal riscă să fie demis. Vezi ce a încălcat în...

Un inspector vamal riscă să fie demis. Vezi ce a încălcat în 2011

0

Un inspector vamal riscă să fie demis după ce a încălcat regimul juridic al incompatibilităților. Inspectorul vamal a deținut simultan și contrar legislației, funcția de inspector principal în cadrul Serviciului Vamal și calitate de co-fondator cu cota parte de 30% în capitalul social dintr-o firmă care activează în domeniul comerțului.

Potrivit unui comunicat emis de Autoritatea Națională de Integritate (ANI), inspectorul vamal ar fi admis această stare de incompatibilitate, începând cu anul 2011 până în prezent, fără a întreprinde vreo acțiune de soluționare a acestei neconformități, în termenii stabiliți de legislație, prin transmiterea în administrare fiduciară unei alte persoane cele 30% cotă-parte din firmă.

În cadrul controlului inițiat, inspectorul vamal nu a putut argumenta cu probe concludente motivul pentru care nu a acționat pentru a-și soluționa starea de incompatibilitate admisă.

Astfel, inspectorul de integritate a considerat că inacțiunile funcționarului vamal constituie temei pentru a sesiza Serviciul Vamal în vederea inițierii procedurii de încetare a raporturilor de muncă.

Acest fapt urmând să se întâmple doar dacă actul de constatare emis va rămâne definitiv.

La fel, în privința inspectorului vamal se va aplica interdicția de a exercita o funcție publică pentru o perioadă de 3 ani, inclusiv includerea acestuia în Registrul interdicțiilor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.