Acasă Justiţie Un deținut, condamnat la încă trei ani: Vindea lemne pe Internet

Un deținut, condamnat la încă trei ani: Vindea lemne pe Internet

0

Un deținut de 33 de ani, originar din raionul Ungheni, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de escrocherie.

Adăugând la pedeapsa aplicată prin sentinţă partea neexecutată a pedepsei stabilite anterior deținutului, instanța de judecată i-a stabilit pedeapsa definitivă sub formă de 14 ani de închisoare.

Sentința a fost pronunțată în data de 5 decembrie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Învinuitul, în perioada decembrie 2021 – mai 2022, în timp ce își ispășea pedeapsa într-un penitenciar din țară a inventat o schemă frauduloasă pentru obținerea mijloacelor bănești.

Deținutul, a plasat un anunț sub profil fals, privind comercializarea lemnelor pentru foc la un preț convenabil, apoi, prin diferite metode de influențare și manipulare, prin intermediul rețelelor de socializare a indus în eroare mai multe persoane, să transmită, în calitate de avans pentru livrarea lemnelor, bani, în sumă de 2.000 – 2.500 lei, prin transfer la diferite conturi bancare, după care, a însușit acești bani, fără intenția de a-și onora obligația asumată.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptelor de care a fost acuzat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.