Acasă Justiţie ULTIMA ORĂ! Fostul șef al ASP, Serghei Răilean, a fost plasat în...

ULTIMA ORĂ! Fostul șef al ASP, Serghei Răilean, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

0

Fostul șef al Agenției Servicii Publice, Serghei Railean, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Măsura a fost dispusă de Judecătoria Chișinău, Sediul Ciocana, după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale ( PCCOCS) a solicitat aplicarea arestului preventiv.

Amintim că, în dimineața zilei de miercuri, 17 noiembrie, angajații SIS și PCCOCS au efectuat percheziții la domiciliul lui Răilean din Chișinău, după care acesta a fost reținut și plasat în arest preventiv pentru 72 de ore.

Răilean este bănuit că, în perioada în care a condus Agenția, a facilitat emiterea actelor de identitate – buletine de identitate și a pașapoartelor – pe numele mai multor persoane din anturajul cetățeanului Plahotniuc Vladimir, cu încălcarea vădită a procedurilor stabilite, inclusiv în lipsa solicitanților acestor acte. Mai mult, PCCOCS menționează faptul că acțiunile de care reținutul este bănuit au fost comise în favoarea organizației criminale „Plahotniuc.”

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.