Acasă Comunicate de presă Un bărbat fura plăcuțele străine și cerea 2.000 de lei de la...

Un bărbat fura plăcuțele străine și cerea 2.000 de lei de la șoferi

0

Un bărbat din capitală în vârstă de 29 de ani și-a creat un ”bussines” cu plăcuțele de înmatriculare. Potrivit poliției, suspectul, pe parcursul lunii mai, nu sustrăgea oricare tip de plăcuțe, prioritare erau cele înregistrate peste hotarele Republicii Moldova.

Acesta lăsa pe parbrizul unității de transport un bilețel cu inscripția unui număr de telefon. Apoi prin aplicația „Telegram”, cerea de la proprietarii unităților de transport bani în sumă de 2.000 lei, pentru a le întoarce plăcuțele de înmatriculare.

Astfel, în cadrul acțiunilor speciale de investigație și urmărire penală, au fost acumulate probe concludente și stabilirea complicității bărbatului în cel puțin 20 de cazuri de sustragere a plăcuțelor de înmatriculare.  

În cadrul acțiunilor procesual penale suspectul și-a recunoscut vina, comunicând că a sustras plăcuțele de înmatriculare cu numere străine de pe teritoriul sectorului Botanica și Râșcani, iar din banii obținuți prin șantaj și-a procuarat o motocicletă.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul Direcției de poliție mun. Chișinău. Conform legislație în vigoare el riscă închisoare de la 5 la 7 ani cu amendă în mărime de la 42.500 la 67.500 lei.

Acțiunile polițiștilor continuă pentru stabilirea complicității acestuia și în alte cazuri comise pe teritoriul capitalei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.