Acasă Comunicate de presă FOTO // Moldoveni cu acte false, prinși la frontieră: Ce explicații au...

FOTO // Moldoveni cu acte false, prinși la frontieră: Ce explicații au dat

0

Polițiștii de frontieră au depistat mai multe acte falsificate. Incidentele au fost înregistrate ieri, 15 septembrie, în punctele de trecere a frontierei Cahul, Sculeni și Leușeni. În primul caz, un moldovean de 43 de ani, originar din orașul Leova, s-a prezentat la controlul de frontieră în calitate de pasager al unei mașini de ocazie.

În urma verificărilor, în portmoneul acestuia, a fost găsit un permis de conducere care ar fi eliberat de către autoritățile naționale pentru categoriile B și C și care s-a dovedit a fi fals.

Bărbatul a comunicat polițiștilor că în anul 2015, aflându-se la muncă în Franța, ar fi luat legătura cu un intermediar care l-a ajutat să obțină permisul, fiind asigurat că nu va avea probleme cu angajarea la muncă în baza acestui document.

Pentru asta, moldoveanul ar fi plătit 250 de euro.

Al doilea caz s-a produs la ieșirea din țară prin PTF Sculeni. La un bărbat de 44 de ani, pasager al cursei R. Moldova – Germania, a fost găsit un permis de conducere fals. 

Deși bărbatul susținea că a fost școlarizat în Israel, totuși acesta a fost ajutat de un conațional să obțină permisul, contra sumei de 500 de euro. 

În al treilea caz, semnalat la PTF Leușeni, polițiștii de frontieră au deconspirat tertipul unui șofer, care personal și-a printat o asigurare auto internațională „Cartea Verde”. 

Moldoveanul de 48 de ani s-a prezentat la volanul unui Renault Megane. Acesta se deplasa spre Franța. La audieri, bărbatul a declarat că documentul original expirase și din proprie inițiativă a modificat perioada de valabilitate.

Conform procedurilor legale, actele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei. În continuare, polițiștii de frontieră vor cerceta cazurile sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.