Acasă Justiţie Un avocat din Edineț, trimis pe banca acuzaților: A cerut 3.000 de...

Un avocat din Edineț, trimis pe banca acuzaților: A cerut 3.000 de euro

0

Un vocat din Edineț a fost trimis pe banca acuzaților pentru trafic de influență.

La 16 februarie 2022, Procuratura Anticorupție a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a unui avocat din Edineț, acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (art.326 alin.(2) din Codul penal).

Potrivit actului de învinuire, avocatului vizat i se incriminează faptul că, acesta în octombrie 2021, aflându-se în biroul său de serviciu din orașul Edineț, susținând că are influență asupra completului de judecată din cadrul Curții de Apel Bălți, care examina cauza penală privind învinuirea unui bărbat, a pretins de la acesta, suma de 3000 euro, pentru a determina completul de judecată enunțat, să adopte o decizie favorabilă lui, prin menținerea sentinței emise de instanța de fond.

Menționăm că, bărbatul care s-a adresat la avocat pentru reprezentarea intereselor sale la Curtea de Apel Bălți, a fost anterior condamnat de către Judecătoria Edineț, la o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 4 ani și 7 luni, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, sentință care însă a fost contestată cu apel de către procurorul de caz.

În continuarea acțiunilor sale infracționale, avocatul vizat, în decembrie 2021, pentru a masca acțiunile sale ilegale și pentru a ascunde mijloacele financiare care urmau a fi dobândite pe cale infracțională, i-a solicitat denunțătorului, să se deplaseze cu el pe o stradă din orașul Edineț, unde se afla o persoană cu care se sunase în prealabil, respectiv ajunși la fața locului i-a cerut denunțătorului să transmită suma de 20 000 lei persoanei indicate de el, pentru ca acesta la rândul său să-i convertească în valută străină euro, iar ulterior, mijloacele bănești convertite, să-i fie returnate acestuia.

În momentul transmiterii banilor sub controlul organului de urmărire penală, avocatul vizat a fost reținut în flagrant de către procurori.

Pe parcursul efectuării urmăririi penale pe caz, avocatul colaborează cu ancheta, recunoscându-și vinovăția în săvârșirea infracțiunii incriminate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.