Acasă Justiţie ULTIMA ORĂ! Vladimir Plahotniuc, pus sub învinuire în dosarul MetalFeros. Procurorii ar...

ULTIMA ORĂ! Vladimir Plahotniuc, pus sub învinuire în dosarul MetalFeros. Procurorii ar fi solicitat mandat de arest

0

Fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, ar fi fost pus sub învinuire în dosarul MetalFeros, în lipsa sa. Informația a fost confirmată pentru SafeNews.md de către surse din interiorul procuraturii.

Potrivit informațiilor, procurorii ar fi cerut mandat de arest pe numele lui Vladimir Plahotniuc, iar demersul procurorilor ar urma să fie examinat de către magistrați săptămâna viitoare.

Informația a fost confirmată de responsabilul de comunicare al Procuraturii Generale.

„Confirmăm punerea sub învinuire a lui Vlad Plahotniuc în cadrul dosarului penal „Metalferos”. Acesta este învinuit pe trei capete de acuzare: crearea și conducerea unei organizatii criminale (art.284 al.1Cod penal), escrocherie în proportii deosebit de mare (art.190 al.5 Cod penal), spălare de bani (art.243 al.3 Cod penal). La 05.11.2021 procurorii au inregistrat la Judecatoria Chisinau, sediul Ciocana, demersul de aplicare a arestului preventiv in contumacie, pe un termen de 30 zile. La 10.11.2021 ora 12.30 judecatorii urmează să se expună pe marginea demersului inaintat”, a declarat Mariana Cherprec.

Vladimir Plahotniuc a fost dat în căutare în 2019, când s-au ales cu câteva dosare pentru acte de escrocherie, spălare de bani și crimă organizată, inclusiv de obținere de beneficii din devalizarea băncilor moldovene, în 2014.

Ulterior, Procuratura Generală a anunțat că Interpolul a refuzat să-l dea în căutare internațională pe Plahotniuc și a decis radierea datelor acestuia din bazele de date ale organizației.
La moment, Vladimir Plahotniuc este anunțat în căutare națională și interstatală.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.