Acasă Justiţie ULTIMA ORĂ // Vlad Filat, achitat în dosarul de spălare a banilor

ULTIMA ORĂ // Vlad Filat, achitat în dosarul de spălare a banilor

0

Fostul premier Vlad Filat a fost achitat și reabilitat în dosarul în care era învinuit de spălare a banilor. Precizăm că procurorii au cerut anterior 7 ani de pușcărie pentru Filat. Sentința este cu drept de atac la apel, în termen de 15 zile, și a fost pronunțată marți, 7 mai curent, de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, scrie realitatea.md.

Procurorii anticorupție au precizat că vor contesta decizia instanței.

„Urmează să studiem și să analizăm motivele expuse în conținutul sentinței integrale care va fi înmânată acum participanților la proces și având în vedere că acuzarea a pledat pentru vinovăția inculpatului Vladimir Filat în comiterea infracțiunii de spălare de bani și a considerat că există suficiente probe care confirmă comiterea de către acesta a infracțiunii incriminate, Procuratura Anticorupție va contesta cu apel această sentință în termenul prevăzut de lege, de 15 zile”, a precizat procurorul anticorupție, Nadejda Busuioc.

Și fostul premier, Vlad Filat, a făcut câteva declarații pentru presă.

„Eu nu am cum să comentez această sentință, este sentința pe care a dat-o instanța. Atâta cât acest proces, acest dosar durează deja de 9 ani, procesul în instanță de 5 ani. Dincolo de faptul că eu sunt, într-un fel, călit deja cu toate aceste situații, dar este vorba de familie, mai multe elemente care sigur starea asta de incertitudine, cel puțin, nu permite să ai o viață normală. Urmează să vedem partea motivantă a sentinței și eu cred că noi suntem la un început de drum, deoarece în Republica Moldova încă nu am văzut o situație în care o achitare să nu urmeze cu o contestare din partea Procuraturii, chiar dacă lucrurile sunt la suprafață, vedeți cazul Chirtoacăm Stoianoglo, și așa mai departe. Vivazi de așteptări, vă spun sincer, eu eram într-o stare de așteptare la orice situație”, a precizat Vlad Filat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.