Acasă Istorii din spatele culisei ULTIMA ORĂ! VIDEO// PAS cere Guvernului să interzică exportul de grâu din...

ULTIMA ORĂ! VIDEO// PAS cere Guvernului să interzică exportul de grâu din rezerva de stat: „În aceste clipe partenerul lui Igor Dodon încarcă grâul în portul Giurgiulești”

1

Liderul interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu a făcut un apel către premierul interimar, Aureliul Ciocoi, și i-a cerut să interizică exportul de grâu din rezerva de stat, întrcât, potrivit politicianului, „în aceste momente partenerul lui Igor Dodon, Vaja Jashi”, încarcă grâul în portul Giurgiulești. Un anunț în acest sens, a fost făcut public de către Igor Grosu, în cadrul unui briefing de presă, susținut cu puțin timp în urmă.

Potrivit lui Igor Grosu, acesta a fost telefonat de mai mulți oameni din teritoriu care i-au spus că pâinea s-a scumpit cu un leu.

Drept urmare, deputatul susține că a solicitat premierului interimar, Aureliu Ciocoi să interzică exportul de grâu din rezerva de stat.

Am primit mai multe apeluri telefonice din raioane, din sate cu privire la scumpirea pâinii. S-a scumpit prețul la pâine cu un leu. Pâinea cea ieftină care era accesibilă pentru cetățeni s-a scumpit cu un leu. Acum o lună, în Parlament și pe platforma Consiliului Suprem de Securitate (CSS) au fost discuții legate de acel scandal sau schemă pusă la cale de ministrul Agriculturii Perju, care din întâmplare este și cumătrul lui Igor Dodon, șeful Agenției Rezerve de Stat, ulterior s-a aflat că în joc este și un monopolist pe piația de cereale – Vaja Jashi. Au pus la cale această schemă sub pretextul împrospătării ca să exporte grâu din rezerva de stat. Guvernul lui Dodon și Perju au mințit pentru că în spate au fost interesul lui Dodon și acest oligarh, fost partener a lui Plahotniuc. Cerem dl prim-ministru interimar interzicerea exportului de grâu din rezerva de stat. În aceste clipe, acest partener a lui Dodon, Vaja Jashi, încarcă grâul din portul Giurgiulești”, a declarat Igor Grosu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.