Acasă Politic Consilierii PAS din CMC susțin deschiderea teraselor în Chișinău

Consilierii PAS din CMC susțin deschiderea teraselor în Chișinău

0

Cafenelele și barurile au fost cel mai mult afectate de pandemie. Restricțiile impuse de autorități au lovit dur agenții economici și au lăsat mii de oameni fără un loc de muncă. În aceste condiții sectorul HoReCa trebuie susținut din plin de către autoritățile publice locale, inclusiv prin facilitarea deschiderii teraselor pe teren public”, susțin consilierii municipali din partea PAS.

Potrivit aleșilor locali, ceea ce propune Ion Ceban „nu este susținerea sectorului, ci susținerea gheretelor milionare în detrimentul cafenelelor și barurilor”.

La ultima ședință a CMC executivul a venit cu un proiect de decizie care permitea și gheretelor să amenajeze terase la întâmplare în parcuri și spații publice. Fracțiunea PAS nu a susținut și nu va susține promovarea monopoliștilor de pe piața gheretelor în detrimentul cafenelelor și barurilor”, precizează ei.

În acest context, PAS solicită convocarea de urgență a ședinței CMC și aprobarea unui proiect revizuit destinat doar sectorului HoReCa tradițional.

Anterior, deputații PAS au înregistrat un proiect de lege cu mai multe măsuri de susținere pentru acest sector, iar fracțiunea PAS din CMC s-a opus majorării taxelor locale în plină pandemie.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.