Acasă Justiţie ULTIMA ORĂ! Un deputat PAS lasă de înțeles că așteaptă DEMISIA lui...

ULTIMA ORĂ! Un deputat PAS lasă de înțeles că așteaptă DEMISIA lui Stoianoglo: ”Ceva așteaptă?”

0

Deputatul ales pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, dă de înțeles că colegii săi de partid ar aștepta demisia procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Despre aceast fapt, Alaiba a scris într-o postare publicată pe o rețea de socializare.

„Credeți că deja e momentul de cerut demisia Procurorului General sau încă nu? 
În 2019 Harunjen s-a ținut cam o lună după căderea șefului său Plahotniuc, după care a cedat presiunilor societății și a plecat în demisie. 
Domnul Stoianoglo ceva așteaptă?”, se întreabă Alaiba.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo ar urma să nu mai ocupe funcția de șef al Procuraturii Generale. De această părere este expertul în drept constituțional , potrivit căruia, Stoianoglo va pleca de bună voie din funcție. Declarațiile în acest sens au fost făcute publice la un pot naționat de televiziune.

Recent, doctorul în drept constituțional, Teodor Cârnaț a declarat că procurorul general, Alexandr Stoianoglo ar urma să îți dea demisia din funcția de șef al Procuraturii Generale, precizând Stoianoglo va pleca de bună voie din funcție.

”Eu cred că domnul Stoianoglo va pleca de bună voie din funcția de procuror general. Toți procurorii generali au plecat după ce s-a schimbat puterea. Acest caz  nu cred că va fi o excepție. Totodată, CCM a declarat neconstituțional concursul prin care a ajuns Stoianoglo procuror general, hotărârea însă nu este retroactivă, dar, făcând referire la o altă decizie a Înaltei Instanțe cu privire la numirea membrilor CSM, decretul de numire a lui Stoianoglo în funcție este ilegal”, declară Cârnaț.

De menționat că de câteva zile, criticile în adresa șefului de procuratură nu încetează să apară atât din partea societății, cât și a membrilor PAS.

Mai exact, într-o emisiune TV președintele PAS, Igor Grosu, s-a arătat dezamăgit de activitatea lui Alexandr Stoianoglo la Procuratura Generală susținând că a avut așteptări mari de la numirea în funcție a lui Stoianoglo, însă nu a văzut mari progrese, mai ales în dosarele de rezonanță. 

Președinta Maia Sandu a avertizat Procuratura că „ar putea să se ajungă la o reformă serioasă”.

Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, fiind întrebată dacă ar putea să se ajungă până la cererea demisiei procurorului general Alexandr Stoianoglo.

„Ar putea să se ajungă la o reformă serioasă și cred că într-acolo mergem, la o reformă serioasă a procuraturii, dacă nu vedem rezultate concrete și dacă nu sunt combătute cu argumente suspiciunile care există în raport cu anumiți procurori, că ar face jocul anumitor grupări corupte”, a declarat Maia Sandu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.