Acasă Istorii din spatele culisei ULTIMA ORĂ! REACȚIA lui Gribincea, după acuzațiile aduse de Stoianoglo

ULTIMA ORĂ! REACȚIA lui Gribincea, după acuzațiile aduse de Stoianoglo

0

Președintele Centrului pentru Resusrse Juridice din Moldova (CRJM), Vladislav Gribincea, vizat în așa zisele dezvăluiri făcute de actualul procuror general, Alexadr Stoianoglo, a venit cu un comentariu. Astfel, prin intermediul unui mesaj pe o rețea de socializare, Gribincea a scris în limba rusă un text scurt ce în traducere ar suna în felul următor: Lasă-mă să tac cu înțelepciune!”

Vladislav Gribincea este unul dintre numele rostite de Stoianoglo, în cadrul așa ziselor dezvăluiri care ar demonstra potrivit dânsului, faptul că actuala guvernare îl denigrează și hărțuiește public.

Astfel, procurorul general a adus acuzații grave Centrului de Resurse Juridice din Moldova și Institutului de Politici și Reforme Europene. Șeful PG a declarat că cele două ONG-uri i-ar fi organizat agenda publică a ex-șefului Procuraturii Anticorupție. Mai mult decât atât, Stoianolgo afirmă că Viorel Morari raporta și cerea sfaturi periodic despre acțiunile sale. Pentru a argumenta cele vociferate, Alexandr Stoianolgo a făcut publice părți din conversațiile dintre Viorel Morari, Vladislav Gribincea și Iulian Rusu.

Decembrie 2019 –fiind deja vizat de controale la Procuratura Anticorupție, Viorel Morari îi raportează lui Gribincea despre remanierile operate de noul Procuror General în sistemul procuraturii, dă apreciere activității acestuia, se plânge pe controalele demarate în subdiviziunea pe care o conduce, raportându-i fiecare pas, numărul și lista de controlori, documente de uz intern. În replică, expertul îl consultă și-i oferă recomandări, cu promisiunea de a-l susține, inclusiv mediatic, sub protecția partenerilor de dezvoltare.
16 decembrie 2019 – V.Gribincea îi expediează lui Viorel Morari: ”ce zici de miercuri, ora 18:00”, propunându-i o întâlnire, citez: ”Vor fi vreo 10 ONG-ști credibili și interesați de domeniu.” Viorel Morari acceptă. Conversația continuă.
18 decembrie 2019 – V. Gribincea îi scrie șefului PA: ”Ne vedem astăzi la 18:00, strada București, 90, of.20, Institutul de Politici și Reforme Europene. Vor fi 10 ONG-ști și jurnaliști de încredere. Ce se vorbește, acolo rămâne. Domeniile principale de interes pentru ei sunt:1.Situația actuală de la PA; 2. Înțelegerea atacurilor lui Stoianoglo din emisiune; 3. Progresul în investigarea furtului miliardului; 4. Investigarea dosarului cu privire la deportarea turcilor și a dosarului privind finanțarea PSRM; 5. Dosarul privind interceptarea ONG-știlor”, a declarat procurorul general în cadrul unei conferințe de presă.

Mai mult decât atât, potrivit lui Stoianoglo, Gribincea i-ar fi sugerat lui Viorel Morari anumite combinații de discreditare a Procurorului General. De asemenea, cu suportul președintelui Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Morari s-ar fi bucurat de acoperire mediatică.

Mai departe, fostul șef al PA face trimitere la declarațiile lui Stoianoglo dintr-un interviu privind caracterul ilegal de repunere a acestuia în funcție și-l roagă pe Gribincea să-i asigure acoperire mediatică în acest sens, citez: ”e posibil de distribuit? Eu vorbesc prin altă mass-media”. Și primește răspuns afirmativ din partea lui Gribincea care menționează: ”Am înțeles că blondul de pe Mateevici este în temă” – făcând aluzie la Ambasadorul SUA la Chișinău.

SafeNews.md precizează faptul că acuzațiile aduse de către șeful Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo nu au fost probate cu acte oficiale ce ar demonstra veridicitatea informațiilor făcute publice.

Amintim că Procurorul general a venit astăzi cu grave acuzații către actuala guvernare de ”hărțuire publică” și se declară victimă a unei tentative de denigrare. Declarații în acest sens au fost făcute publice în cadrul unei conferințe de presă, susținută luni, 4 octombrie, în cadrul căreia, Alexandr Stoianoglo a decis să facă publice mai multe declarații răsunătoare. Astfel, potrivit șefului de la Procuratura Generală atacurile asupra sa au fost puse la cale de actuala guvernare, fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, „unele grupări criminale și politicieni” printr-o rețea de ONG-uri și experți „independenți. Iar drept argument, Stoianoglo a dat citire unor așa zise corespondențe, pe care procurorii le-ar fi obținut în urma descifrării unui telefon care ar fi fost deținut de Viorel Morari.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.