Acasă Justiţie ULTIMA ORĂ! Reacția ANI, după deschiderile efectuate de PA la domiciliul șefei...

ULTIMA ORĂ! Reacția ANI, după deschiderile efectuate de PA la domiciliul șefei instituției

0

Șefa Autorității Naționale de Integritate (ANI), Rodica Antoci, nu a fost reținută în urma perchezițiilor efectuate azi-dimineață. Potrivit ANI, în urma perchezițiilor de la domiciliul lui Antoci, aceasta a venit la serviciu.

ANI a precizat că ”acțiunile desfășurate astăzi de către procurorii anticorupție la domiciliul președintei ANI și la sediul Autorității sunt efectuate în cadrul unui proces penal care a fost pornit în rezultatul informațiilor anterioare apărute în spațiul public.
Aceste fapte și circumstanțe, care i se incriminează președintei ANI, au fost verificate în 2020 și 2021 de alte instituții de control, Curtea de Conturi și Agenția Supraveghere Tehnică, care au concluzionat că nu există încălcări.
În cadrul acestui proces penal, președintei ANI nu i s-a atribuit vreo calitate procesuală și nici nu i s-au formulat careva acuzații concrete sau personale. ANI și președinta ANI au colaborat cu procurorii și au pus la dispoziția acestora toate actele și documentele necesare. Rodica Antoci a rămas la birou și își continuă atribuțiile de serviciu”, se arată în reacția ANI.

Precizăm că cțiunile de urmărire penală ar avea loc în cadrul unui dosar penal în care Antoci ar fi suspectată de îmbogățire ilicită și fals în declarația de venituri și proprietăți.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.