Acasă Comunicate de presă ULTIMA ORĂ! Procurorii anticorupție au solicitat mandat de arestare, pentru 30 de...

ULTIMA ORĂ! Procurorii anticorupție au solicitat mandat de arestare, pentru 30 de zile, pentru procurorul adjunct suspendat al PG Ruslan Popov

0

Procuratura anticorupție anunță că pe numele procurorului adjunct suspendat al PG Ruslan Popov, a fost solicitată aplicarea măsurii preventive, arest preventiv pentru 30 de zile. Totodată, într-un comunicat de presă emis de Procuratura Generală se menționează faptul că adjunctul suspendat al PG este cercetat pentru îmbogățirea ilicită, iar cazurile investigate sunt în continuă extindere.

Având în vedere interesul social sporit cu privire la investigațiile efectuate în privința adjunctului Procurorului General (suspendat de drept) Ruslan Popov, Procuratura Generală informează că pe data de 09.10.2021, în cadrul unei cauze pornite conform prevederilor art. 3302 alin. (2) Cod penal (Îmbogățirea ilicită), acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

Urmărirea penală în această cauză penală este exercitată de către un grup de procurori și ofițeri de urmărire penală din cadrul Procuraturii Anticorupție , cu suportul acordat de Serviciul de Informații și Securitate.

La 11.10.2021 procurorii au sesizat judecătorul de instrucție pentru examinarea demersului cu privire la aplicarea arestului preventiv în privința persoanei reținute.
În prezent se efectuează acțiuni de urmărire penală, numărul cazurilor investigate fiind în continuă extindere.

Reiterăm, că prioritatea în activitatea procurorilor va constitui respectarea legalității, obiectivității,  a drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.