Acasă Justiţie ULTIMA ORĂ! Procuratura Generală anunță că șeful suspendat al PA, Viorel Morari...

ULTIMA ORĂ! Procuratura Generală anunță că șeful suspendat al PA, Viorel Morari a fost ELIBERAT DIN FUNCȚIE. Reacția lui Morari

1

Prin ordinul Procurorului General din 12 august 2021 a fost sistată suspendarea din funcție și, respectiv, încetate raporturile de serviciu cu fostul procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, se anunță într-un vag comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Decizia survine ca urmare a neexprimării de către acesta a unei opțiuni pentru o altă funcție de procuror pe care să o ocupe după expirarea, la 26 aprilie 2021, a mandatului de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.
Potrivit legislației, numitul urmează să parcurgă toate procedurile inerente etapei respective și să încaseze compensațiile bănești pentru concediile anuale nefolosite.

În caz de dezacord cu prevederile ordinului, acesta poate fi contestat în condițiile legii.

Contactat de SafeNews.md, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, susține că acțiunile lui Stoianoglo sunt ilegale.

Acțiunea Procurorului General Stoianoglo este vădit ilegală, care depașește limitele drepturilor și împuternicirilor acordate prin lege. În primul rând, sunt suspendat ceea ce presupune suspendarea tuturor raporturilor de muncă. În al doilea rând, am contestat în contencios administrativ ordinul privind expirarea mandatului de procuror-șef, fapt ce suspendă efectele lui. În al treilea rând, acțiunile Procurorului General, nu fac decât să demonstreze faptul că Stoianoglo acționează ca o persoană disperată, înglodată în neprofesionalism și ilegalități!, a precizat Viorel Morari.

Precizăm că ieri, 12 august, Procurorul General, Alexandr Stoianoglo și-a sistat concediul anual pentru a reveni în grabă la muncă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

  1. […] că vineri, 13 august, Procuratura Generală a anunțat printr-un comunicat de presă că prin ordinul Procuroru… și, respectiv, încetate raporturile de serviciu cu fostul procuror-șef al Procuraturii […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.