Acasă Istorii din spatele culisei ULTIMA ORĂ! Probe AUDIO. Discuţie pe un ”ton ridicat” dintre procurorul care-l...

ULTIMA ORĂ! Probe AUDIO. Discuţie pe un ”ton ridicat” dintre procurorul care-l investighează pe Stoianoglo şi şeful interimar al Procuraturii Anticorupţie: ”Eu nu am încredere în tine”

0

Cazul Stoianoglo a provocat disensiuni dintre procurorul Victor Furtună şi şeful interimar al Procuraturii Anticorupţie, Adrian Bordianu. Ultimul i-a cerut lui Furtună să prezinte explicaţii în scris, iar subalternul nu s-a conformat şi s-a plâns la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) că şeful face presiuni asupra sa în legătură cu dosarul Stoianoglo. Înregistrarea audio a fost făcută publică pe portalul anticorupție.md.

Într-o înregistrare audio a unei discuţii dintre Bordianu şi Furtună, primul îl anunţă că există o cerere de recuzare în privinţa sa în legătură cu dosarul Stoianiglo şi i-a cerut să prezinte explicaţii în scris. Victor Furtună a refuzat să se conformeze, motivând că a fost desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor ca să-l investigheze pe Stoianoglo şi în acest caz nu îi este procuror ierarhic superior. Furtună i-a solicitat lui Bordianu ca să-i dea indicaţii în scris ca să prezinte explicaţii în legătură cu cererea de recuzare. Bordianu i-a refuzat pe un ton ridicat şi i-a spus lui Furtună că nu are încredere în el.

Precizăm că Victor Furtună s-a plâns pe Bordianu la CSP că acesta ar fi făcut presiuni asupra sa începând cu ziua când a fost desemnat să examineze denunţul depus de deputatul Lilian Carp pe numele lui Stoianoglo. Una din pretinsele presiuni reclamate de Furtună a fost şi faptul că nu i-a fost atribuit număr de înregistrare la dosarul pornit pe numele procurorului general.

Adrian Bordianu nu a răspuns la apeluri pentru a comenta învinuirile. În discuţia telefonică avută la puţin timp după desemnarea lui Furtună, Adrian Bordianu ne-a dat asigurări că nu vor fi presiuni de ordin intern sau extern asupra subalternului său.

„Statutul de procuror îi oferă libertate procesuală. Singura presiune care există acum este cea din partea societăţii. Cred că Victor Furtună este destul de pregătit ca să investigheze profesionist şi independent aşa un caz de rezonanţă. Vă asigur că din partea noastră şi a mea nu vor fi niciun fel de presiuni”, a declarat şeful interimar al Procuraturii Anticorupţie.

Adrian Bordianu ne-a comunicat atunci că există o cerere de recuzare a procurorului Furtună.

Surse din cadrul CSP ne-au comunicat că cererea de recuzare a procurorului Victor Furtună a fost semnată de către Vasile Gafton, avocatul lui Alexandr Stoianoglo. Aceleaşi surse au precizat că atât cererea de recuzare, cât şi plângerea procurorului Victor Furtună, au fost transmise pentru examinare procurorului general interimar, Dumitru Robu, desemnat şi numit în funcţie miercuri seara.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.