Acasă Istorii din spatele culisei ULTIMA ORĂ! PG INFIRMĂ retragerea Mirandolinei Sușițcaia din organele Procuraturii: ”Nu avem...

ULTIMA ORĂ! PG INFIRMĂ retragerea Mirandolinei Sușițcaia din organele Procuraturii: ”Nu avem o asemenea cerere înregistrată la moment”

0

În dimineața zilei de astăzi, 16 noiembrie, presa din Republica Moldova a scris despre faptul că procurorul Mirandolina Sușițcaia intenționează să se retragă din sistemul procuraturii și că aceasta ar fi depus și un raport în acest sens în adresa procurorul general interimar, Dumitru Robu. Informația, însă, a fost infirmată de către reprezentanții Procuraturii Generale, care au precizat pentru SafeNews.md că o asemenea cerere nu a fost recepționată de către instituție.

Vă înformăm că nu avem o asemenea cerere înregistrată la moment!” a declarat pentru SafeNews.md, responsabilul pe comunicare al PG, Mariana Cherpec.

SafeNews.md precizează fatul că anterior Mirandolina Sușițcaia a fost retrasă din toate dosarele în care este vizat Veaceslav Platon, fiind delegată de la Procuratura Anticorupție într-o altă subdiviziune a Procuraturii Generale.

Recent, presa a scris că procurorul Mirandolina Sușițcaia, coordonator al grupului de anchetă pe cazul „Laundromatul”, cu încălcarea Codului de Etică al procurorului, nu ezită să aibă întâlniri cu persoane ce sunt parte în dosarul miliardelor spălate prin Republica Moldova.

După ce i-a scos nevinovați pe cei 14 judecătorii ce participaseră la operațiunea Laundromatul, în luna septembrie, procurorul Mirandolina Sușițcaia s-a întâlnit la cafea cu Mihail Gofman, fostul şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA, în localul Bachus Dava, din Chișinău. Întâlnirea dintre cei doi a durat mai bine de oră, timp în care Mihail Gofman i-ar fi transmis procurorului Sușițcaia un plic a cărui conținut nu era cunoscut. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.