Acasă Justiţie ULTIMA ORĂ! PA anunță că va contesta la CA decizia judecătorilor de...

ULTIMA ORĂ! PA anunță că va contesta la CA decizia judecătorilor de instrucție de a-l plasa pe Igor Popa în arest la domiciliu

0

Procuratura Anticorupție va contesta astăzi, 12 noiembrie 2021, hotărârea instanței de judecată privind aplicarea măsurii preventive – arestul la domiciliu. Un anunț în acest sens a fost făcut public cu puțin timp în urmă.

Amintim că în dupa amiaza zilei de joi, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a admis parțial demersul procurorilor privind aplicarea măsurii preventive fiind aplicat arest la domiciliu pentru 20 de zile în privința adjunctului procurorului-șef al Procuraturii mun. Chișinău, șef al Oficiului Ciocana.

Igor Popa a fost reţinut pe 9 noiembrie de procurorii anticorupţie. Urmărirea penală a început după ce, în iulie 2020, a fost publicată o anchetă jurnalistică despre divorţul fictiv al procurorul pentru a masca unele proprietăţile a căror valoare depăşea veniturile lui salariale.

Anterior, Igor Popa a mai fost acuzat de fabricarea unor dosare penale, în perioada guvernării comuniste, şi de muşamalizarea dosarelor în care figurau persoane bănuite de reprimarea protestelor din 7 aprilie 2009.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.