Acasă Comunicate de presă ULTIMA ORĂ! Noi detalii în dosarul corupției la IPOT: 18 persoane, reținute...

ULTIMA ORĂ! Noi detalii în dosarul corupției la IPOT: 18 persoane, reținute după percheziții

0

După perchezițiile din această dimineață desfășurate de către Procuratura Anticorupție și CNA au fost reținute 18 persoane. Potrivit Procuraturii, în dosar sunt vizați atât responsabili din cadrul Institutul de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului (IPOT), cât și beneficiari ai unor companii.

”Procesul penal a fost inițiat la începutul acestui an pe faptul abuzului de serviciu, coruperii pasive, coruperii active și traficului de influență, iar în rezultatul investigațiilor procurorii au documentat acțiunile ilicite ale responsabililor din cadrul ÎS “Institutul de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului”.

Mai exact, potrivit probatoriului, în intervalul martie – iulie 2021, specialiștii IPOT ar fi pretins și primit de la persoane fizice și beneficiari ai unor companii sume cuprinse între 250 și 2.000 de euro. În schimbul acestor sume responsabilii diminuau bonitatea solului în studiul pentru terenurile deținute de comanditarii investigațiilor pedologice, prejudiciind astfel bugetul administrațiilor publice locale în proporții deosebit de mari”, se arată în comunicat.

Ulterior PG a venit cu detalii în urma perchezițiilor din această dimineață și a anunțat despre reținerea a 18 persoane.

Printre persoanele reținute se numără vicedirectorul și alți 5 responsabili din cadrul IPOT, fiind suspețci de faptul abuzului de serviciu, coruperii pasive, coruperii active și traficului de influență.

Pe lângă cei 6 responsabili din cadrul întreprinderii de stat, au mai fost reținute și 12 persoane fizice, inclusiv beneficiari ai unor companii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.