Acasă Justiţie ULTIMA ORĂ! DOC // Viorel Morari a pierdut în primă instanță. Acțiunea...

ULTIMA ORĂ! DOC // Viorel Morari a pierdut în primă instanță. Acțiunea privind apărarea onoarei, demnității și reputației înaintată lui Borș – RESPINSĂ

2

Procurorul șef suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a pierdut în prima instanță acțiunea privind apărarea onoarei, demnității și reputației înaintată lui Borș Igor. O decizie în acest acest a fost adoptată astăzi, 15 noiembrie, de către magistratul Judecătoriei Chișinău cu sediul Centru, Ciprian Valah, acțiunea fiind respinsă ca neîntemeiată. Decizia este cu drept de atac la Curtea de Apel, în termen de 30 de zile.

Amintim că Viorel Morari a înaintat o cerere de chemare în judecătă lui Igor Borș, după ce ultimul a susținut o conferință de presă în care a fost vizat fost șef de la Procuratura Anticorupție, Viorel Morari. Atunci Borș i-a adus acuzații prezum că Morari ar fi săvârșit un șir de infracțiuni grave, invinuindu-l că ar fi vrut să-l deposedeze de pe Borș de afacerea pe care o deține.

Astfel, Morari ar fi solicitat instanței ca Borș să dezmintă public, personal, în cadrul unei conferințe de presă, informațiile furnizate de Borș, dar și încasarea unei despăgubiri pentru prejudiciu moral cauzat prin lezarea onoarei, demnității și reputației profesionale în mărime de 50 mii lei.

Cerere Jud Bors (1) by SafeNews

La începutul lunii ianurie, 2021, co-proprietarul rețelei, Igor Borș împreună cu avocatul său au susținut o conferință de presă. Aceștia au declarat că s-a încercat un atac raider asupra companiei și că în spatele acestuia ar fi fost Viorel Morari care a legat dosarul de o presupusă legătură dintre Borș și Veaceslav Platon. Omul de afaceri spune că după ce a ieșit din închisoare a discutat la subiect cu Vladimir Plahotniuc.

„Cine credeți că a dorit să vă ia acest business?, m-a întrebat Plahotniuc după ce se discuta în societate că în spatele atacului s-ar fi aflat oameni apropiați de PDM. Eu i-am răspuns că nu știu cine are nevoie de asta, dar știu sigur că asta știe acel om care v-a spus despre legătura dintre mine și Platon. El mi-a zis direct că acesta este Viorel Morari, lucru care m-a surprins pentru că astfel de oameni nu spun direct așa ceva”, a declarat Igor Borș.

După câteva zile, la fel în cadrul unei conferințe de presă, Viorel Morari a ținut să răspundă fiecăror acuzații publice aduse în adresa sa atât de către unul din co-proprietarii rețelei de benzinării „Vento”, cât și din partea Procuraturii Generale, respingându-le.

MAI MULTE DETALII: VIDEO // Viorel Morari combate acuzațiile incriminate în dosarul VENTO: ”Avocații mi-au spus că dacă clasez dosarul în privința lui Borș Adrian și renunț la acuzarea în cazul lui Igor Borș – nu o să am probleme”

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

2 COMENTARII

  1. […] Procurorul șef suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a pierdut în prima instanță acțiunea privind apărarea onoarei, demnității și reputației înaintată lui Borș Igor. O decizie în acest acest a fost adoptată astăzi, 15 noiembrie, de către magistratul Judecătoriei Chișinău cu sediul Centru, Ciprian Valah, acțiunea fiind respinsă ca neîntemeiată. Decizia este cu drept de atac la Curtea de Apel, în termen de 30 de zile, scrie SafeNews. […]

  2. […] Procurorul șef suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a pierdut în prima instanță acțiunea privind apărarea onoarei, demnității și reputației înaintată lui Borș Igor. O decizie în acest acest a fost adoptată astăzi, 15 noiembrie, de către magistratul Judecătoriei Chișinău cu sediul Centru, Ciprian Valah, acțiunea fiind respinsă ca neîntemeiată. Decizia este cu drept de atac la Curtea de Apel, în termen de 30 de zile, scrie SafeNews. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.