Acasă Justiţie ULTIMA ORĂ! Curtea Constituțională a decis: Legea care prevede numirea membrilor în...

ULTIMA ORĂ! Curtea Constituțională a decis: Legea care prevede numirea membrilor în CSM, neconstituțională

0

Curtea Constituțională a decis că Legea nr.193/2019 pentru modificarea unor acte legislative (referitoare la modificarea Legii nr.947/1996 cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii) este neconstituțională.

„În numele R. Moldova, CC HOTĂRĂȘTE: se admite sesizarea depusă, se declară neconstituțională Legea nr. 193 din 20 decembrie 2019 pentru modificarea unor acte legislative și se anulează Hotărârea Parlamentului privind numirea unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii nr. 53 din 17 martie 2020. Decizia este definitivă și nu se supune niciunei căi de atac„ a declarat președinta CC, Domnica Manole.

În acest sens, este neconstituțională și Hotărârea Parlamentului nr.53/2020 privind numirea unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. Mai exact, este vorba despre Belei Elena, Ciugureanu-Mihailuță Carolina, Coptileț Valentina și Crețu Ion.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.