Acasă Justiţie DOC // Răspunsul PG la solicitarea deputatului Lilian Carp privind imaginile trucate...

DOC // Răspunsul PG la solicitarea deputatului Lilian Carp privind imaginile trucate în care șefa statului ar primi un plic de la Ilan Șor

0

Deputatul PAS, Lilian Carp spune că a primit de la Procuratura Generală un răspuns la solicitarea sa, pentru a se expune cu privire la materialele video trucate, apărute în spațiul public luna trecută, în care apare șefa statului, Maia Sandu în timp ce ar primi un plic de la liderul PP „Șor”, deputatul fugar Ilan Șor, transmite SafeNews.md cu referire la tv8.md.

„Răspunsul Procuraturii Generale, la solicitarea făcută, pentru a se expune cu privire la materialul video apărut în spațiul public, despre o pretinsă transmitere a unui plic de către Șor, președintelui Republicii Moldova. Bun de pus în ramă”, a scris deputatul PAS într-o postare pe Facebook, la care a atașat și documentul primit de la Procuratură .

Astfel, în răspunsul, semnat de adjunctul procurorului general, Ruslan Popov, se menționează că PG nu se poate sesiza și nici iniția o investigație pe acest caz, în condițiile în care nu există elementele unei infracțiuni și nici nu a fost constatată o bănuială rezonabilă cu privire la o infracțiune comisă.

„Faceți doar afirmații intuitive și deductive privind o pretinsă tentativă a infracțiunii de fraudare a alegerilor, rezultată din presupuneri și interpretare segmentară a unor circumstanțe de fapt și de drept neprobate, fără a indica mijloacele de probă, care ar demonstra aceste alegații sau să rezulte o bănuială rezonabilă că a fost săvârșită vreo infracțiune”, se arată în răspunsul PG.

„Consider că nu sunt temeiuri pentru intervenția la etapa dată a procurorului, iar cu titlu de recomandare vă sugerez ca, pentru viitor, în caz că dețineți careva informații cu privire la comiterea unei infracțiuni, să formulați o sesizare în acest sens care să corespundă prevederilor legale fixate la art. 262 și 263 din Codul de procedură penală”, se mai precizează în documentul semnat de Ruslan Popov.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.