Acasă Uncategorized ULTIMA ORĂ! Carburanții se scumpesc: Benzina se apropie de 28 de lei...

ULTIMA ORĂ! Carburanții se scumpesc: Benzina se apropie de 28 de lei per litru

0

Carburanții continuă să se scumpească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat noile prețuri maxime de referință valabile pentru mâine, 6 mai.

Astfel, prețul pentru un litru de benzină A95 nu trebuie să depășească 27,97 lei, iar cel pentru motorină – 27,63 lei.

Prețurile respective ar însemna o scumpire cu 21 de bani la benzină și cu șapte bani la motorină.

Potrivit ANRE, cotațiile Platts la benzină și motorină pe parcursul ultimelor 14 zile au crescut constant fiind înregistrate valori cuprinse între 1.008 $/tonă și 1.157 $/tonă la benzină și între 1.066 $/tonă și 1.205 $/tonă la motorină. 

Astfel, prețul benzinei la bursele internaționale a înregistrat o evoluție ascendentă de circa 149 $/tonă, iar cel al motorinei – de 139 $/tonă. 

În plus, a fost înregistrată o creștere a cursului de schimb al monedei naționale în raport cu dolarul SUA cu circa 0,20 lei.

„Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică reiterează că mecanismul actual de stabilire a prețurilor la produsele petroliere reprezintă o modalitate sigură care permite reflectarea fidelă la panourile stațiilor de alimentare a evoluțiilor de pe piața internațională atât în perioade de creștere, cât și de descreștere a cotațiilor, fiind exclusă orice posibilitate de intervenție a companiilor petroliere în mecanismul aplicat. 
Astfel, consumatorul din Republica Moldova achită un preț corect racordat la realitățile zilei în care își face achiziția de carburanți”, asigură Agenția.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.