Acasă Uncategorized Spania va trimite 4 avioane de vânătoare și 130 de militari în...

Spania va trimite 4 avioane de vânătoare și 130 de militari în Bulgaria

0

Spania va trimite patru avioane militare și 130 de militari în Bulgaria, în această săptămână, pentru misiuni de poliție aeriană, pe fondul creșterii tensiunilor cauzate de concentrarea de forțe ruse în apropierea frontierei cu Ucraina, a anunțat miercuri Ministerul Apărării bulgar, potrivit Reuters.

”Primele avioane Eurofighter din forțele aeriene spaniole sunt așteptate în Bulgaria până la finalul săptămânii. Ele vor asigura protecția spațiului aerian bulgar până la sfârșitul lunii martie. Misiunea implementează măsuri pentru a asigura securitatea țărilor membre NATO pe flancul estic”, a adăugat ministerul, transmite SafeNews.md cu referire la agerpres.ro.

De asemenea, Țările de Jos ar urma să desfășoare două avioane F-35 în Bulgaria în aprilie și mai pentru activități de poliție aeriană.

”Contingentul spaniol va participa cu avioane Eurofighter Typhoon, iar contingentul olandez va zbura cu F-35. Întrucât Bulgaria nu dispune de acest tip de echipamente și capacități, solidaritatea țărilor NATO conduce la utilizarea de capacități comune, acolo unde este posibil și în concordanță cu dorințele și deciziile țărilor respective”, afirma la finalul lunii ianuarie ministrul Apărării bulgar, Stefan Ianev.

Stat membru al NATO din 2004, Bulgaria intenționează să creeze un grup combatant de 1.000 de militari sub comandament bulgar și în strânsă cooperare cu Alianța Nord-Atlantică. Grupul va include soldați din alte țări aliate.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat vineri că încă există șanse ca actuala criză să fie soluționată prin mijloace diplomatice, dar că există deja motive pentru impunerea de sancțiuni contra Moscovei.

Bulgaria are un acord cu SUA pentru a primi într-o bază de antrenament 2.500 de soldați, cu un maxim de 5.000 în perioadele de rotație a personalului.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.