Acasă Justiţie Trei președinți de raion, un șef de la SA ”Drumuri Cahul” și...

Trei președinți de raion, un șef de la SA ”Drumuri Cahul” și patru primari – sub lupa ANI

0

În perioada 22 – 26 februarie 2021, Inspectoratul de Integritate al ANI a inițiat un control pe numele președintelui raionului Strășeni, după o autosesizare dintr-o investigație jurnalistică despre un posibil conflict de interese admis de către acesta. În alte două proceduri de control cu privire la incompatibilitate de funcție și conflicte de interese au fost demarate în privința unui primar din raionul Basarabeasca și a unui consilier din raionul Căușeni, se arată într-un comunicat de presă al ANI.

Directorul SA Drumuri – Cahul și un primar din raionul Căușeni sunt vizați în două cauze contravenționale pornite pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale.

Cu amenzi s-au ales președintele raionului Fălești, directorul interimar al Spitalului raional Orhei, un fost președinte al raionului Strășeni, un consilier local din orașul Cricova, Chișinău, un primar din raionul Cahul și un consilier din raionul Sîngerei. În total, ANI a aplicat sancțiuni în mărime totală de 13 mii 750 lei.

În cinci acte au fost constatate trei conflicte de interese și două incompatibilități de funcție. Conflictele de interese au fost admise de un primar din raionul Ialoveni, un consilier local din UTA Găgăuzia și un fost director de grădiniță din raionul Căușeni. În incompatibilitate de funcție s-a aflat președintele raionului Florești și un consilier raional din Nisporeni.

Primarul de Hâncești și primarul de Răzeni din raionul Ialoveni au declarat la ANI câte un conflict de interese, iar inspectorii de integritate au expediat soluții pentru rezolvarea acestora.

Direcția juridică a ANI a participat în 19 ședințe de judecată pentru apărarea actelor de constatare,  emise de inspectorii de integritate și contestate de către subiecții declarării.

Reprezentanții ANI au acordat 423 de consultații telefonice dintre care 82 au fost înregistrate la Linia instituțională de informare a ANI.

Prin sistemul electronic ”e-Integritate” au fost repartizate 20 de sesizări.

Săptămâna trecută, circa 4500 de declarații de avere și interese personale au fost depuse pe Portalul public al Declarațiilor

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.