Acasă Politic Tiraspolul se laudă că a salvat Moldova de o nouă pană de...

Tiraspolul se laudă că a salvat Moldova de o nouă pană de curent

0

Astăzi nu a fost nicio pană de curent, deoarece două unități de la MGRES au funcționat. În urmă cu două săptămâni, centrala nu a fost încărcată, astfel că lumina a fost oprită timp de câteva ore în toată Moldova și Transnistria, declară așa-zisul ministru al Economiei din regiunea transnistreană, Serghei Obolonik.

„Astăzi s-a întâmplat același lucru ca acum două săptămâni. Dar din cauza faptului că centrala electrică a funcționat în două unități și a intrat destul de multă energie în sistem, efectul acestor evenimente a fost doar clipitul luminilor și, în unele locuri, s-au oprit automatele din sistemul de încălzire”, spune Obolonik.

„În Chișinău a fost la fel, doar luminile clipeau, nu am avut parte de o pană de curent. Deoarece GRES din Moldova a lucrat cu două unități, nu a existat nicio pană de curent și nu au fost avariate echipamentele, care acum sunt foarte scumpe.

Astăzi după-amiază a avut loc un șoc energetic provenit din regiunile Odessa și Vinița – similar cu ceea ce s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni. A existat o cădere de tensiune.

Acum a fost ușor să eliminăm oprirea automată, deoarece exista tensiune în rețea. Ultima dată a fost imposibil să ne reconectăm. Nu exista tensiune”, conchide Obolonik.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.