Acasă Istorii din spatele culisei Noi acuzaţii în adresa lui Chironda: Declarațiile făcute de Dogotaru

Noi acuzaţii în adresa lui Chironda: Declarațiile făcute de Dogotaru

0

Noi acuzaţii în adresa viceprimarului Capitalei Victor Chironda. Arhitectul-şef Svetlana Dogotaru susţine că acesta a semnat proiectul de decizie privind aprobarea controversatului PUZ din preajma Grădinii Botanice, fără să fie avizat de Direcţie. Potrivit planului, acolo vor fi construite 20 de clădiri multietajate.

Acum câteva luni, în jurul complexului rezidențial a izbucnit un scandal după ce aleșii locali din fracțiunile PAS, PSRM și Platforma DA și-au împărțit pumni și insulte atunci când urmau să aprobe Planul Urbanistic Zonal pentru terenurile amplasate în perimetrul străzilor Burebista-Sarmizegetusa și Grădina Botanică. 

Proiectul a fost criticat dur de aleşii PAS, care au declarat că în acea zonă nu este dezvoltată infrastructura, iar construcția blocurilor va duce la crearea ambuteiajelor. 

Svetlana Dogotaru susţine că doar după ce a fost semnat de viceprimar, documentul a fost revizuit de Direcţie. Arhitecţii ar fi solicitat îmbunătăţiri, iar împreună cu dezvoltatorul s-a ajuns la anumite compromisuri pentru ca planul urbanistic să corespundă prevederilor legale.

De cealaltă parte, Victor Chironda neagă vehement cele spuse de Dogotaru. Viceprimarul spune că la el pe masă ajung la semnat doar documente elaborate şi avizate de Direcţia Arhitectură, întrucât aşa presupune regulamentul de aprobare a oricărui Plan Urbanistic Zonal.

„Proiectul de decizie a fost întocmit şi transmis mie la semnare de către Direcţia Arhitectură. Cum puteam eu să îl semnez fără ca el să fie la curent? Doamna Dogotaru încearcă cumva acum să arunce praf în ochi şi să mişte focusul de la subiect”, a spus Chironda.

Scandalul dintre viceprimar şi arhitectul-şef a început săptămâna trecută. Victor Chironda a ieşit într-o conferinţă de presă şi a cerut o anchetă de serviciu pe numele arhitectului-şef Svetlana Dogotaru, pe care a acuzat-o că ar permite agentului economic care vrea să demoleze Hotelul Naţional, să încalce procedurile de elaborare a documentației de urbanism. În replică, Dogotaru a spus că viceprimarul este un incompetent. 

Chironda e vizat la rândul lui într-o anchetă de serviciu pentru lipsa nemotivată de la muncă, iar primarul Ion Ceban i-a cerut demisia.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.