Acasă Politic Surse: Ce funcție ar putea ocupa Irina Vlah în Guvernul Durleșteanu

Surse: Ce funcție ar putea ocupa Irina Vlah în Guvernul Durleșteanu

0

Bașcanul Unității Administrativ Teritoriale Găgăuzia, Irina Vlah, a urma să fie propusă la funcția de viceprim-ministră pentru Reintegrare în Guvernul Durleșteanu, dacă se va ajunge la procedura de învestitură a garniturii guvernamentale a candidatei propusă de PSRM, scrie gagauzyeri.md, precizând că informația a fost oferită de surse de la Moscova. Potrivit sursei citate, Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) nu ar fi interesat în organizarea alegerilor parlamentare anticipate, iar Guvernul Marianei Durleșteanu, dacă va fi învestit în funcție, va activa până în 2023, adică până la expirarea mandatului actualului Parlament, transmite SafeNews.md cu referire la Realitatea.md.

„Situația din Găgăuzia se înrăutățește pe zi ce trece, iar gaura bugetară e de peste 170 de milioane de lei. Această situație va provoca proteste în regiune. 

Pentru a o salva pe Irina Vlah s-a decis numirea ei în funcția de viceprim-ministră pentru Reintegrare. În această primăvară vor avea loc alegeri pentru Adunarea Populară a Găgăuziei, iar sondajele interne arată că opoziția va lua majoritatea. Astfel, Irina Vlah nu va avea sprijinul Adunării Popularea Găgăuziei”, scrie gagauzyeri.md.

Precizăm că, imediat după ce a anunțat candidatura la funcția de prim-ministră, liderul PSRM, Igor Dodon, a plecat la Moscova, fără a anunța prealabil presa așa cum o făcea de obicei. 

Presa a aflat despre această deplasare a liderului PSRM, după ce Ambasadorul Rusiei la Chișinău i-a cerut directorului companiei „Air Moldova” să-l ia la bord pe Igor Dodon și paza de corp a acestuia până în Rusia, ținând cont de situația și restricțiile impuse de coronavirus.  

Nu este clar ce a făcut Igor Dodon în Rusia, care ar fi plecat la sfârșitul săptămânii trecute, însă acesta a plasat o fotografie pe rețelele de socializare de la Moscova, unde se afla împreună cu soția sa, Galina Dodon, și doi din cei trei feciori ai săi. Dodon a precizat doar că „este o vizită personală”, fără a spune alte detalii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.