Acasă Justiţie Stoianoglo s-ar putea despărți definitiv de fotoliul PG. Membrii CSP ar putea...

Stoianoglo s-ar putea despărți definitiv de fotoliul PG. Membrii CSP ar putea cere, astăzi, Maiei Sandu demiterea procurorului general suspendat

0

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor urmează să se întrunească astăzi 18 mai, în ședință pentru a examina raportul Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Prin urmare, acesta ar putea rămâne fără funcție, după ce CSP ar putea solicita președintei țării, demiterea acestuia.

Se întâmplă după ce anterior în presă a apărut informația, precum că Stoianoglo a primit calificativul „nesatisfăcător” la capitolul eficiență, integritate, comunicare internă și externă, dar și pentru managementul resurselor umane.

Astfel, în conformitate cu prevederile Legii cu privire la Procuratură, obținerea calificativului „nesatisfăcător” reprezintă un motiv pentru eliberarea din funcție a procurorului general.

Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general în luna octombrie 2021.

Acesta este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu, abuz în serviciu, corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent, favorizarea unui grup criminal organizat, dar și încălcarea inviolabilității vieții personale și divulgarea datelor urmării penale.

Alexandr Stoianoglo pledează nevinovat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.