Acasă Extern Statele Unite încep vânătoarea de submarine ale Rusiei: Acțiune în forță din...

Statele Unite încep vânătoarea de submarine ale Rusiei: Acțiune în forță din partea americanilor

0

În ultima vreme submarinele Rusiei, denumite ”ucigașii tăcuți”, au străbătut tot mai des ruta Groenlanda-Islanda-Marea Britanie, apropiindu-se pe nevăzute de coastele SUA. În acest sens, Statele Unite au înființat o structura navală Task Group Greyhound, care are misiunea să vâneze submersibilele Moscovei, care reprezintă o amenințare pentru teritoriul american, în Oceanul Atlantic.

Marina SUA a constituit un grup special format din distrugătoare, care va fi instruit și antrenat pentru a apăra coastele Americii de pericolele create de Rusia, în principal în domeniul războiului submarin, potrivit Israel Defense.

”Apărarea strategică a țării a intrat într-o nouă eră, iar concurenții noștri cheie s-au dezvoltat și continuă să avanseze, construind o serie de capacități pentru a menține amenințarea asupra teritoriului american.

Task Group Greyhound își extinde misiunea prin evoluția expertizei noastre din sectorul războiului submarin și prin utilizarea unor specialiști, în vederea conducerii luptei din adâncuri”, a declarat Amiralul Brendan McLane, comandantul Forței Navale a SUA din Atlantic.

Deja, două distrugătoare, navele Thomas Hudner și Donald Cook, specializate în războiul submarin sunt gata de misiune, având rolul de a monitoriza și vâna submarinele Rusiei, care ajung în Oceanul Atlantic.

Anul viitor, grupului i se vor alătura alte trei distrugătoare, asigurând astfel o observație continuă de 24 de ore din 24 a coastelor americane. Strucura va fi sprijină și de avioane de luptă și elicoptere, care vor asigura o monitorizare eficientă împotriva amenințărilor ”ucigașilor tăcuți” din Rusia.

Marina SUA a observat că de câțiva ani, submarinele rusești ajuns din ce în ce mai des pe traseul Groenlanda-Islanda-Marea Britanie, acționând în preajma coastelor americane din Oceanul Atlantic.

Comanda operațională a Grupului Task Greyhound va fi la Norfolk, Virginia, aceasta fiind gata să lucreze la scenarii de antrenament pentru războiul antisubmarin. Structura militară navală a SUA nou înființată este deja în stare de funcționare de la sfârșitul lunii septembrie 2021 și se așteaptă să atingă capacitatea operațională completă în iunie 2022, conform Defense News.

ziare.com

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.