Acasă Sport Sportivii Irina Rîngaci, Iulia Leorda și Victor Ciobanu vor beneficia de premii...

Sportivii Irina Rîngaci, Iulia Leorda și Victor Ciobanu vor beneficia de premii bănești din partea Ministerului Educației

0

Ministerul Educației și Cercetării a dresat sincere felicitări sportivilor Irina Rîngaci, Iulia Leorda, Victor Ciobanu și antrenorilor acestora, pentru rezultatele obținute la Campionatul Mondial de Lupte, care s-a desfășurat în perioada 2-10 octombrie, la Oslo, Norvegia. Sportivii vor beneficia de premii bănești oferite de către Minister în cadrul Galei Sportului, organizată tradițional la sfârșitul anului.

Ministerul precizează că participarea la această competiție a fost posibilă inclusiv cu sprijinul financiar al Ministerului Educației și Cercetării.

Menționăm că, sportivii din Republica Moldova au obținut două medalii de aur și una de argint la Campionatul Mondial de Lupte, care s-a desfășurat în perioada 2-10 octombrie, la Oslo, Norvegia.

Medaliile de aur au fost obținute de către luptătorii Irina Rîngaci și Victor Ciobanu. În premieră pentru țara noastră, Irina Rîngaci a devenit campioană mondială, la categoria de greutate 65 kg. Aceasta a reușit să le învingă pe luptătoarele Eyleen Sewina (Germania), Malin Mattsson (Suedia), Mimi Hristova (Bulgaria) și Miwa Morikawa (Japonia).

Luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu a repurtat patru victorii la categoria de 60 kg împotriva lui Zhora Abovian (Ucraina), Stepan Maryanyan (Federația Rusă), Gevorg Gharibyan (Armenia) și Zholaman Sharshenbekov (Kyrgyzstan).

Medalia de argint a fost cucerită de către Iulia Leorda. Aceasta a luptat la categoria de greutate 53 kg, reușind să le învingă pe sportivele Assylzat Sagymbay (Kazahstan), Samantha Leigh Stewarr (Canada) și Khrystyna Bereza (Ucraina).

Secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, responsabil de domeniul tineret și sport, Marian Stan a participat la ceremoniile de întâmpinare a sportivilor. Oficialul i-a felicitat pe luptători și pe antrenori pentru succesele obținute, exprimându-și recunoștința pentru munca titanică, abnegația și responsabilitatea de care dau dovadă.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.