Acasă Economic Spînu: „Cheltuielile pentru luna ianuarie 2021 au scăzut cu aproximativ 20% comparativ...

Spînu: „Cheltuielile pentru luna ianuarie 2021 au scăzut cu aproximativ 20% comparativ cu cheltuielile din ianurie 2020. Vom mai reduce și alte cheltuieli”

0

Planul de achiziții pentru anul 2021 a fost aprobat din start de instituția prezidențială cu o economie de cel puțin 2,1 milioane de lei față de anul trecut. Declarația a fost făcut într-o postare pe Facebook de secretarul general al preșidinției, Andrei Spînu.

Instituția prezidențială a publicat planul de achiziții pentru anul 2021. În acest sens, mai jos câteva precizări:

✔️ Planul de achiziții pentru anul 2021 a fost aprobat din start cu o economie de cel puțin 2,1 mln lei față de anul trecut (achițizii planificate pentru 2021 – 9,16 mln., 2020 – 11,37 mln., 2019 – 12,27 mln.). Cu siguranță, această economie va crește și unele achiziții planificate vor fi amânate/anulate sau se vor realiza la un preț mai mic;

✔️ Luna ianuarie arată că noi deja am redus cheltuielile curente. Prin comparație, cheltuielile pentru luna ianuarie 2021 au scăzut cu aproximativ 20% comparativ cu cheltuielile din ianurie 2020. Îmi asum să public trimestrial cheltuielile lunare în comparație cu anul precedent;

Vă mulțumesc pentru toate comentariile și opiniile referitoare la acest subiect. Vom continua să lucrăm pentru economia banilor publici și redirecționarea acestora către domeniile unde sunt mai necesari pe timp de criză. Unele dintre recomandări vor fi luate în considerare în procesul de achiziții sau în procesul de rectificare a planului sus menționat.

„Luna ianuarie arată că noi deja am redus cheltuielile curente. Prin comparație, cheltuielile pentru luna ianuarie 2021 au scăzut cu aproximativ 20% comparativ cu cheltuielile din ianurie 2020.
Îmi asum să public trimestrial cheltuielile lunare în comparație cu anul precedent”, a scris Spînu.

Președinția a publicat  un document care arată care sunt cheltuielile planificate de instituție pentru prima jumătate a anului 2021.

Potrivit documentului semnat de Secretarul general, Andrei Spînu, pentru întreținerea havuzului din bugetul de stat vor fi alocate 140.000 de lei.

În total, în primele șase luni ale acestui an, instituția prezidențială planifică să cheltuie în jur de 18 milioane de lei. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.