Acasă Istorii din spatele culisei Soțul unei femei decedate după ce s-a infectat cu Covid-19 afirmă că...

Soțul unei femei decedate după ce s-a infectat cu Covid-19 afirmă că spitalul nu i-a returnat obiectele din aur: „S-a dus cu tot cu cercei, lănțișor și cruciuliță de aur. Cum așa să bagi mâna la oameni?”

0

Decesul Tamarei Moruz a fost înregistrat și anunțat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) sub numărul 210, la 17 mai 2020: femeie de 63 de ani, din Ungheni, internată la SCR, pe data de 06.05.2020. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, nefropatie mixtă.

„Ea s-a dus pe picioarele ei la Chișinău”

În satul Chirileni, Ungheni, localitate din care este originară Tamara Moruz, la fel ca în multe sate de la noi, lumea bârfește că familia Moruz ar fi primit bani pentru ca Tamara Moruz (63 de ani) să fie inclusă în lista celor decedați de COVID-19. Am discutat cu Nicolae Moruz, soțul decedatei, cel care i-a luat cadavrul de la spital. 

Așa am aflat că Tamara Moruz frecventa, de trei ori pe săptămână la Centrul de Dializă din Chișinău din cauza afecțiunilor renale. Soțul ei afirmă că, în ultimele două luni înainte de deces, deplasările la Chișinău erau doar cu automobilul, fiind evitat transportul public pentru a nu o expune riscului de infectare cu COVID-19.

Nicolae Moruz susține că nimeni, niciodată, nu i-a propus bani pentru ca soția sa să fie înregistrată ca persoană decedată de COVID-19. Dimpotrivă. Acuză că și-a luat soția din spital, fără cercei și fără lănțișorul de aur pe care le purta când a lăsat-o pe mâna sistemului medical. 

„Ea la mine era oarbă. M-am chinuit doi ani cu ea, venind la Chișinău în fiecare săptămână. Ea s-a dus pe picioarele ei la Chișinău. Într-o zi, când a ieșit de la dializă, avea febră 37. A luat-o ambulanța și gata, s-o mântuit cu asta. A fost luată cu vreo două săptămâni înainte de a muri. A fost dusă la Centrul COVID, apoi la Republicană (Spitalul Clinic Republican, n.r.). A stat la primul etaj, că trebuiau să-i facă și dializă”, explică bărbatul.

Acesta spune că după ce soția sa a fost testată pozitiv la COVID-19, el a fost obligat să stea în carantină timp de 14 zile, perioadă în care nu a dezvoltat simptome. 

Foto: World Health Organization in Moldova

„N-au stimă de oameni. Cum așa să bagi mâna la oameni?”

Nicolae Moruz reiterează că „nu mi-o propus nimeni nimic. Eu am luat-o de la spital. Eu am fost în carantină 2 săptămâni, cât a stat ea în spital. Nu am ieșit deloc din ogradă. Nu m-am putut duce la ea. Pentru că nu avea cine să o ia, iar eu mai trebuia să stau 2 zile în carantină, ea a mai stat 2 zile în morgă. Deodată, cum am ieșit din carantină, am luat-o și am îngropat-o. Nici în ogradă nu mi-au dat voie. De la spital mi-au dat-o acoperită”, își amintește soțul Tamarei Moruz, care susține că, atunci când i-a luat cadavrul de la spital, nu i s-au dat cerceii și lănțișorul de aur pe care le purta.

Continuarea o citiți pe zdg.md.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.