Acasă Uncategorized Slusari susține că premierul interimar acceptă ordine de la Greceanîi:” Mâine riscăm...

Slusari susține că premierul interimar acceptă ordine de la Greceanîi:” Mâine riscăm să rămânem fără fondul de rezervă și cu vaccinul cumpărat nu știu de unde”

0

Vicepreședintele Parlamentului și deputatul fracțiunii Platformei DA, Alexandru Slusari, îl acuză pe premierul interimar, Aureliu Ciocoi, că acceptă orice ordine de la Zinaida Greceanîi, timp în care acesta s-a văzut cu președintele Maia Sandu de protocol doar de câteva ori. Afirmația parlamentarului a fost făcută pe pagina sa de facebook.

„Intenționat nu am scris nimic două zile despre acea „планёрка” petrecută pe furiș de doamna Greceanîi cu așa zisul guvern interimar.
Că este o depășire crasă a atribuțiilor doamnei președinte al Parlamentului se vede de la o poștă. Președinta legislativului ar trebui să fie un simplu dispecer în procedura tehnică. Atât. Vom discuta acest subiect azi, la Biroul Permanent.
Dar am așteptat de la analiștii politici, pretins proeuropeni, sugestii și comentarii referitor la prestația dlui Ciocoi și a executivului condus de el, despre care chiar unii deputați de dreapta zic că acest guvern face fața gestionării treburilor în stat, iar alți deputați și de dreapta și de stânga propun alături de președinție să-i extindă competențele.
Văd că liniștea e mormântală. 
Doamna Greceanîi absolut abuziv i-a dat indicații prim-ministrului interimar să procure un milion de doze de vaccin. Domnul Ciocoi a răspuns „Есть!” Fără multă discuție de unde vor fi găsiți bani. Din fonduri de rezervă și intervenție, chipurile. 
Domnul Ciocoi ar trebui să cunoască faptul că din fondul de intervenții în valoare inițială de 116 mln lei se achită indemnizații de 16 mii lei pentru medicii infectați și că deja 41 mln lei au fost plătiți personalului medical, infectat anul trecut. Evident , ținând cont de explozia pandemică din țară, deja putem considera că acest fond este epuizat. 
Fondul de rezervă constituie peste 160 mln lei, dintre care, în mod normal, 120 mln trebuie rezervate pentru alegerile anticipate. Dar domnul Ciocoi nu a avut întrebări la capitolul sursei de finanțare.
El este soldat universal cu iz de diplomat. Cu Maia Sandu s-a întâlnit de câteva ori de protocol. De la doamna Greceanîî acceptă orice ordine. 
Vă place așa guvern interimar, dragi critici ai Platformei DA și nestimați troli? Mâine riscăm să rămânem fără fondul de rezervă și cu vaccinul cumpărat nu știu de unde. Să le mai adăugăm atribuții? Oamenilor lui Dodon, Andronache, Niciforciuc, Plahotniuc?
Că nu le ajung părghii să fure. Sau, poate, să mai semneze încă un credit rusesc pentru cumpărarea vaccinului Sputnic.
Control parlamentar asupra guvernului demis nu există. Până în august riscăm ca din țară să rămână doar stema și steagul. Vreau să știu cine își asumă consecințele”, a conchis Slusari.

Precizăm că Zinaida Greceanîi a convocat membrii Guvernului în exercițiu, în frunte cu prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, într-o ședință, solicitând identificarea de urgență a posibilității de achiziționare a unui lot de 1 milion de doze de vaccin pentru vaccinarea cetățenilor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.