Acasă Istorii din spatele culisei Slusari: ”În aceste momente în portul Giurgiulești, este încărcat o parte din...

Slusari: ”În aceste momente în portul Giurgiulești, este încărcat o parte din cele șase mii de tone de grâu din rezerva de stat”

0

După liderul PAS, Igor Grosu, și deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari a anunțat că în aceste momente în portul Giurgiulești, este încărcat o parte din cele șase mii de tone de grâu din rezerva de stat pentru export, în timp ce întreprinderile de panificație din RM sunt nevoite să scumpească pâinea.

„Am făcut tot posibil ca nici un gram de grâu să nu iasă din martie din portul Giurgiulești. Am prezentat niște cifre, care arata foarte clar că avem grâu în țara la limita. Răspunsul acestui guvern al lui Dodon a fost că avem grâu suficient. Acum nava HACI, angajată de Vaja Jhashi, încarcă grâu în port pentru export la prețul de 4,6 lei per kg. Jumătate de cantitate din cele 6 000 de tone deja este încărcată. Șeful ANSA presează subalternii din Cahul să elibereze certificatul fitosanitar, chiar dacă în documente este informația falsă”, a precizat Alexandru Slusari.

Deputatul a mai adăugat că presiunea vine de la Serviciul Vamal, iar schema este aplicată în timp ce în raioane se scumpește brusc pâinea. Vicepreședintele Parlamentului solicită în legătură cu această situație convocarea de urgență a CSS.

„Nu mai am încredere în acest executiv impotent, capabil doar pentru scheme de furturi. Solicit ca președintele să convoace până seara Consiliul Suprem de Securitate pe acest subiect, cu raportul de la SIS și cu participarea membrilor Guvernului, care tot în acea ședința să aprobe decizia de a interzice exportul grâului până la 1 iulie” a mai adăugat deputatul.

Recent, liderul interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu a făcut un apel către premierul interimar, Aureliul Ciocoi, și i-a cerut să interizică exportul de grâu din rezerva de stat, întrcât, potrivit politicianului, „în aceste momente partenerul lui Igor Dodon, Vaja Jashi”, încarcă grâul în portul Giurgiulești. Un anunț în acest sens, a fost făcut public de către Igor Grosu, în cadrul unui briefing de presă, susținut cu puțin timp în urmă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.