Acasă Politic Slusari, despre Răducanu: Nu e un secret că a fost promovată de...

Slusari, despre Răducanu: Nu e un secret că a fost promovată de Sandu

0

După ce Procuratura Anticorupție (PA) a pornit investigația în privința Tatianei Răducanu, membră a Comisiei Pre-Vetting, după ce a obținut dintr-un telefon mobil informații care i-ar pune la îndoială integritatea și calitățile profesionale, cu un comentariu în acest sens a venit fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari.

„Că sunt șocat de această scrisoare de la Procuratura Anticorupție, este puțin spus. Nu am de gând acum să mai arunc sare pe rană, care se numește reforma justiției. Nu sunt specialist în domeniul, deși rămân la părere că această reformă ar trebui să fie făcută în 2021, după modelul lui Saakashvili și în baza declarației de capturare a statului, adoptate în Parlament în iunie 2019”, a menționat Alexandru Slusari într-o publicație pe Facebook. 

Potrivit fostului deputat, în acest mesaj el vrea să vorbească în calitate de un cetățean cu poziția civică activă, care timp de mai mulți ani a luptat contra grupărilor politico-criminale. 

„Dacă informația, expusă în această scrisoare, are probe concludente, atunci apare întrebarea dacă doamna Maia Sandu mai are dreptul moral să mai candideze pentru următorul mandat de președinte. Nu este secret că doamna Răducanu a fost promovată în comisia de Pre-Vetting nemijlocit de președintă și ar fi un lucru mai mult decât grav faptul includerii în această structură strategică persoanei cu legăturile directe cu oligarhii criminali, dirijate din Kremlin. Mai ales în situația când erau bănuieli rezonabile și investigații jurnalistice în raport cu acest fost membru CSM în perioada când justiția cam era deja capturată”, scrie Alexandru Slusari. 

Acesta menționează că, dacă informația din scrisoare este eronată, indiferent de motivele apariției falsurilor în text, Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție (PA), trebuie să demisioneze imediat. 

„Eu sper că societatea noastră și presa non-oligarhică, care mai are verticalitate, nu vor permite să ne prefacem că nu s-a întâmplat nimic și nimeni nu a mâncat usturoi. Vă amintesc că am avut un precedent foarte trist, când am menajat pe „ai noștrii” ca să nu vină rușii. Drept urmare, ne-am ales cu dictatura lui Plahotniuc și cu un președinte pro-rus Dodon. Sper că suntem suficient de mături să nu călcăm pe aceeași greblă și să cerem responsabilitate și socoteală de la guvernare și, totodată, să nu deturnăm cu nici un milimetru cursul nostru european. În Uniune Europeană așa cazuri de rezonanță nu pot trece neobservat”, a punctat fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.