Acasă Politic Sprijinirea Maiei Sandu, discutată de premierul României la Bruxelles

Sprijinirea Maiei Sandu, discutată de premierul României la Bruxelles

0

Prim-ministrul României, Florin Cîțu, a avut astăzi, 12 februarie 2021, o întrevedere cu președintele Consiliului European, Charles Michel și cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în contextul vizitei pe care o efectuează la instituțiile europene, potrivit unui comunicat al Guverului României. Din agenda discuțiilor a făcut parte și subiectul privind situația politică și pandemică din R. Moldova.

În cadrul întrevederii, prim-ministrul României a reliefat necesitatea transmiterii unui mesaj de solidaritate, mai ales față de partenerii cei mai apropiați ai Uniunii Europene, precum țările din Balcanii de Vest și Parteneriatul Estic, prin sprijinirea campaniilor de vaccinare și donarea de doze de vaccin, evocând, în context, angajamentul asumat de România de a dona 200.000 de doze către Republica Moldova. 

Președintele Charles Michel a fost de acord pe deplin cu această abordare și a exprimat susținerea pentru dezvoltarea unui mecanism eficient în acest sens.

De asemenea, prim-ministrul României a subliniat oportunitatea deosebită deschisă prin mandatul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, pledând pentru consolidarea sprijinului european pentru impulsionarea reformelor democratice din Republica Moldova, promovate de noul președinte, conform opțiunii pro-europene a cetățenilor săi.

Totodată, Florin Cîțu, a avut vineri o întrevedere și cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Premierul român a prezentat, de asemenea, stadiul derulării campaniei de vaccinare la nivel național, care plasează România pe unul dintre primele locuri între statele membre. 

În același timp, a exprimat încrederea că noile angajamente asumate de furnizorii de vaccinuri vor fi respectate, pentru a permite derularea, în bune condiții, a campaniilor de vaccinare. Președintele Comisiei a mulțumit pentru decizia României de a dona până la 200 de mii de doze de vaccin Republicii Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.