Acasă Economic Serviciul Vamal raportează încasări de 627 milioane de lei într-o săptămână

Serviciul Vamal raportează încasări de 627 milioane de lei într-o săptămână

0

În perioada 22-28 noiembrie 2021, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la circa 627 milioane de lei, mai mult cu 14,7 % față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval.

De asemenea, de la începutul lunii noiembrie, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 2,4 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 27,3 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2020.

De asemenea, Serviciul Vamal anunță că pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 12.458 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 53.571 de traversări. 

Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 13.072 și, respectiv, 10.160 traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 199 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 285.000 de lei. 

Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere străine, declarate prin acțiune.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.