Acasă Economic Fermierii, invitați la MAIA. Ce vor întreprinde agricultorii

Fermierii, invitați la MAIA. Ce vor întreprinde agricultorii

0

După discuțiile de vineri la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), marți urmează noi discuții ale fermierilor cu prim-ministrul Recean și vicepremierul Bolea. Întrunirea va începe la ora 10:00.

Deocamdată nu este clar dacă autoritățile vor veni cu noi propuneri pentru fermieri. MAIA a anunțat că după întrevederea cu agricultorii Vladimir Bolea va susține și declarații de presă, transmite SafeNews.md cu referire la realitatea.md.

Vineri, discuțiile au durat o oră și jumătate, iar autoritățile s-au oferit să acorde de 90% garanții fermierilor, pentru credite de până la 500.000 de lei. Alexandru Slusari, președintele Asociației „Forța Fermierilor”, a făcut apel către Guvern pentru alocarea a 400 de milioane de lei în viitorul apropiat, pentru a ajuta agricultorii să facă față pierderilor suferite. În opinia lui, este necesară transparența în ceea ce privește distribuirea ajutoarelor și a cerut publicarea listelor cu subvențiile acordate.

Contactat de redacția Realitatea, Slusari a relatat că fermierii planifică să scoată în stradă tehnica agricolă și marți, însă deocamdată nu au intenția să blocheze drumurile sau punctele de trecere a frontierei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.