Acasă Comunicate de presă Se juca cu focul! Un tânăr împusca la nimerelă, în preajma unei...

Se juca cu focul! Un tânăr împusca la nimerelă, în preajma unei localități din raionul Leova

0

„Distracție” cu împușcături în preajma unei localități din raionul Leova. Incidentul a avut loc, în amiaza zilei de ieri, în apropriere de satul Cneazevca din raionul Leova.

În timpul patrulării prin localitate, ofițerii Inspectoratului Național de Securitate Publică auzind sunetul împușcăturilor, au reacționat prompt și s-au deplasat în direcția respectivă.

La fața locului, inspectorii au depistat un bărbat de 28 de ani, locuitor al aceluiași sat, într-o poieniță la o distanță de circa 200 de metri de la prima casă, având asupra sa o armă pneumatică cu lunetă care efectua împușcături la întâmplare, în aer. Acesta nu a putut prezenta actul de proveniență asupra armei.

Din această cauză, bărbatul a fost escortat la IP Leova, unde a fost documentat pentru procurarea, păstrarea, purtarea, folosirea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor neletale care fac obiectul declarării sau altor arme nesupuse autorizării, pentru care legislația prevede o sancţiune de la 3000 până la 4500 de lei.

Arma a fost ridicată și depozitată în camera de păstrare a armelor a IP Leova, care urmează a fi confiscată, se arată în comunicatul INSP.

Inspectoratul Național de Securitate Publică reamintește, posesorii armelor pneumatice au obligaţia să dețină act de proveniență a armei și să ia toate măsurile necesare pentru păstrarea acestora la domiciliu, astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate la acestea şi să nu existe pericol de vătămare corporală accidentală.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.